Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
9 saker du inte visste om Rocky

9 saker du inte visste om Rocky

Axel Diedrichs | Lista
20 november 2015
Axel Diedrichs | Lista
20 november 2015

Visste du det här om boxaren?

Vi på filmtopp.se ser mycket fram emot när filmen Creed kommer ut på Dvd och vill uppmärksamma den på bästa sätt, med 9 saker du inte visste om Rocky.

Rocky
Foto: Warner Bros.

9. När de spelade in Rocky (976) slutar Sylvester Stallone att röka cigaretter. Anledningen var logisk: han tappade ständigt andan och pallade inte med sin rollkaraktär.

8. I en intervju blev Stallone frågad om han och Elvis Presley någonsin hade träffats. Då svarade han att Presley hade hört av sig och bett honom komma till Graceland med en kopia av Rocky men Stallone var för nervös för att träffa Presley och besökte aldrig honom. Istället skickade han Presley en kopia av filmen, som det sägs att han bjöd hem vänner han kollade på den med.

7. I ett utkast av manuset till Rocky II (1979) står det nedskrivet en återblick från första gången Rocky träffade Mickey och vi får veta att Rockys riktiga förnamn är Robert.

Rocky
Foto: United Artists

6. Under förberedelserna till inspelningen av boxningsmatchen mellan Rocky och "Creed" i Rocky II tränade Stallone hårt på gymmet. När han då lyfte hundra kilo i bänkpress och stången föll ned över honom, skadade han bröstmuskeln. De fortsatte inspelningen enligt planerna och Stallone var alltså illa skadad.

5. En låt betitlad You're the Best, framförd av Joe Esposito, var tänkt att vara med i Rocky III (1982) men Stallone ratade den för att istället ha med Survivors låt Eye of the Tiger. Espositos låt användes senare i Karate Kid - Sanningens ögonblick (1984).

4. Det är Stallones första fru, Sasha, som spelade blondinen som ber Rocky om en kyss i hans första allmänna träning inför matchen mot Clubber Lang.

Rocky
Foto: United Artists

3. Stallone påstår att under inspelningen av Rocky IV (1985) kom inte Dolph Lundgren och Carl Weathers överens. De rök ihop och Lundgren ska ha kastat Weathers tvärs över boxningsringen.

2. Över 8000 personer provspelade för rollen som Rockys motståndsboxare Ivan Drago som till slut gick till Lundgren. Det var dock ingen dans på rosor för Lundgren som först blev nekad av filmens rollsättare. Efter ett halvår fick Lundgren återigen chansen att skicka bilder på sig själv och därefter träffa Stallone. Stallone sade då att han trodde på Lundgren men rådde honom att gå upp tio kilo i muskler.

1. I en intervju blev Stallone ombedd att betygsätta de fem första Rocky- filmerna i skalan 1-10. Han gav då Rocky V (1990) en 0:a i betyg.

Tror du att Stallone har fler boxningsmatcher i sig som Rocky?

NÄSTA ARTIKEL