Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Gift vid första ögonkastet säsong 7 – varför serien fortsätter

Gift vid första ögonkastet säsong 7 – varför serien fortsätter

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 mars 2020

Vi kan förvänta oss mer av SVT:s succé.

Den sjätte säsongen av SVT:s kristallen-belönade realityserie gör succé på SVT Play. Många hoppas förstås på att få se Gift vid första ögonkastet säsong 7 – och varför skulle de inte det?

2016 krävde deltagare att programmet skulle läggas ned. 2017 kallades serien för "nästa Paradise Hotel". 2018 beskrevs den som "bisarr men kittlande" och 2019 vann den Kristallen för årets bästa realityprogram.

Visst är det så att en riktigt framgångsrik realityserie fängslar tittare på både gott och ont, så som vi sett långköraren Paradise Hotel göra under alla dessa år. Upplägget för Gift vid första ögonkastet är förstås spännande och – för många – bisarrt. En del finner det till och med provocerande, vilket är precis varför vi med största sannolikhet kommer att få se många fler säsonger av serien. 

SVT vill få högre "success-rate"

Nog har SVT lyckats med sin cover på engelska Married at First Sight, åtminstone vad gäller att fånga allmänhetens intresse. Men när det kommer till att bilda lyckliga par har det gått betydligt sämre. Väldigt få av programmets deltagande par är tillsammans än idag. 

I och med den sjätte säsongen har SVT försökt med nya metoder, inte minst att ta in folk som tillhör olika klasser och bakgrunder. Produktionen har även försökt väva in fler personer som liknar varandra: 

– Det finns ganska mycket forskning som visar på att vi tenderar att attraheras av personer som liknar på oss. På många sätt, dels kan det handla om religion, utbildningsnivå, yrke men också fysiska egenskaper som kroppslängd, säger programmets nya Emma Frans till Expressen.

Av totalt 2000 sökande till årets säsong har blott sex personer tagit sig vidare och nu är SVT måna om att de ska lyckas bättre med deras kärleksexperiment. Skulle de göra detta ger det bara mer järn till elden som säger att vi snart kommer att få se Gift vid första ögonkastet säsong 7. 

SVT har inte bekräftat att de planerar flera säsonger. Men så länge hysterin fortsätter och tittarsuccén finns där, så kan vi bara se att programmet fortsätter. 

Relaterad läsning: 

Eagles säsong 3 – Därför fortsätter serien
Nytt på Viaplay
Bästa serierna 2020 – Här är tipsen