Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Eagles säsong 3 – Därför fortsätter serien

Eagles säsong 3 – Därför fortsätter serien

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2021

Succéserien kommer tillbaka i sommar.

Den Oskarshamnsbaserade ungdomsserien "Eagles" är en av Sveriges mest älskade. Efter två säsonger vet vi äntligen när den tredje har premiär.

Den första säsongen av SVT-serien Eagles som sändes under våren 2019 blev snabbt en stor publiksuccé, framförallt hos ungdomar. Av den anledningen har den också jämförts med Norges banbrytande drama Skam

MER LÄSNING: 

Bästa serierna på SVT Play

De bästa ungdomsfilmerna

Manusförfattarna skriver på Eagles säsong 3

Serien spelas som känt in i den småländska staden Oskarshamn, och lokaltidningen Barometern kunde i början på januari 2020 rapportera att manusförfattarna planerar en tredje säsong av Eagles. 

Seriens producent Stefan H. Lindén var tidigt optimistisk inför en fortsättning som sträcker sig förbi säsong 2. 

– Vi hade i snitt 700 000-800 000 tittare per avsnitt (på den första säsongen) vilket är otroligt bra siffror. Jag har en skön och trygg känsla för projektet, säger Lindén till Barometern. 

Och givetvis är det så att en publiksuccé tenderar att fortsätta så länge intresset finns där. Nu vet vi att Eagles säsong 3 har premiär 4 juni. 

Seriens handling

Har du ännu inte sett Eagles? Här får du en aning om vad det hela handlar om:

Detta moderna ungdomsdrama utspelar sig i den lilla staden Oskarshamn och centreras kring influencern Felicia (Alva Bratt) och hennes broder Elias (Edvard Olsson), som är en lovande hockeytalang. De är båda barn till en stor NHL-spelare, och efter att ha bytt ut vardagslivet i Boston, måste de hantera de intriger som växer fram i deras nya umgängeskrets på skolan i Sverige. 

Serien har det imponerande betyget 8.0/10 på IMDb

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL