Hero gradient image

Eagles säsong 3 – Därför fortsätter serien

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2020

Succéserien måste bara komma tillbaka.

Den Oskarshamnsbaserade ungdomsserien "Eagles" är en av Sveriges mest älskade. Idag rullar den andra säsongen på SVT Play, och allt pekar på att vi får se en ytterligare fortsättning.

Stillbild ur Eagles
Foto: SVT.

Den första säsongen av SVT-serien Eagles som sändes under våren 2019 blev snabbt en stor publiksuccé, framförallt hos ungdomar. Av den anledningen har den också jämförts med Norges banbrytande drama Skam

Idag rullar den efterlängtade andra säsongen och i skrivande stund finns tre avsnitt ute för tittarna. Men redan nu kan vi börja ställa in oss på att vi får se Eagles säsong 3. 

HELGENS FILMTIPS:

Relaterad läsning: 

De bästa ungdomsfilmerna
Då kommer Stranger Things säsong 4 
Vår tid är nu säsong 4 – Detta vet vi

Manusförfattarna skriver på Eagles säsong 3

Serien spelas som känt in i den småländska staden Oskarshamn, och lokaltidningen Barometern kunde i början på januari 2020 rapportera att manusförfattarna redan nu planerar en tredje säsong av Eagles. 

Seriens producent Stefan H. Lindén verkar optimistisk inför en fortsättning som sträcker sig förbi säsong 2. 

– Vi hade i snitt 700 000-800 000 tittare per avsnitt (på den första säsongen) vilket är otroligt bra siffror. Jag har en skön och trygg känsla för projektet, säger Lindén till Barometern. 

Och givetvis är det så att en publiksuccé tenderar att fortsätta så länge intresset finns där. 

Lindén berättar vidare att den andra säsongen, där avsnitten släpps veckovis, bjuder på mer mörker än vad vi tidigare sett i serien. Med mer på spel kommer förmodligen fansen förstås att engageras vidare. Att vi får se Eagles säsong 3 känns som en självklarhet. 

Seriens handling

Har du ännu inte sett Eagles? Här får du en aning om vad det hela handlar om:

Detta moderna ungdomsdrama utspelar sig i den lilla staden Oskarshamn och centreras kring influencern Felicia (Alva Bratt) och hennes broder Elias (Edvard Olsson), som är en lovande hockeytalang. De är båda barn till en stor NHL-spelare, och efter att ha bytt ut vardagslivet i Boston, måste de hantera de intriger som växer fram i deras nya umgängeskrets på skolan i Sverige. 

Serien har det imponerande betyget 8.0/10 på IMDb