Bästa serierna 2020 – Här är tipsen att hålla kolla på!

Bästa serierna 2020 – Här är tipsen att hålla kolla på!

Filmtopp | Lista
09 december 2019
Filmtopp | Lista
09 december 2019

2020 ser ut att bli ett spännande år för serier.

I denna artikeln kommer vi att samla alla de bästa serierna 2020. Artikeln uppdateras med jänna mellanrum, så sätt ett bokmärke och håll koll på serievärldens guldkorn.

Jurassic World.
Netflix gör serie av Jurassic World. Foto: Universal Pictures.

2020 är inte bara ett nytt år, utan det är också ett nytt årtionde. Under 2010-talet slog sig streamingen stor världen över och nu får vi se vad nästa steg blir, vilka nya aktörer som kommer att positionera sig på kartan och vilken form framtidens bingande kommer att ta.

Här, i denna artikeln, kommer vi på Filmtopp att samla våra tips med alla de bästa serierna från 2020 (året inte decenniet). Precis som vi har gjort tidigare (se samlingssidan: de bästa serierna) kommer artikeln att fyllas på kontinuerligt. Så sätt ett bokmärke och håll dig uppdaterad!

I början tipsar vi om serierna vi mest ser fram emot, sedan fyller vi på med våra egna favoriter.

För att kvala in på listan krävs det att serien uppfyller två enkla kriterier: 1) den måste ha fått minst 4 av 5 i betyg av en recensent på Filmtopp. 2) Den måste ha haft premiär under 2020.

Tips på nya serier 2020

After Life (Netflix, säsong 2)

tips på nya serier 2020

Vi börjar med listans stora undantag den andra säsongen av After Life, den enda serien på listan som inte är ny. Anledningen är enkel – det var först snack om att After Life skulle bli en miniserie, men Ricky Gervais fick uppenbarligen mersmak. Och detär vi glada gör.

Här spelar han Tony, som försöker hantera sin hustrus bortgång. Trots det tunga ämnet är det en varm komedi med filosofiska inslag och en hel del fantasifulla förolämpningar som den bittre Tony fäller om sina medmänniskor.

The Stand och The Outsider (CBS, HBO)

the outsider hbo
Foto: HBO. "The Outsider". 

Jupp, två Stephen King-romaner skall få egna serier. Förhoppningsvis kommer åtminstone en av dem att rättmätigt kvala in bland de bästa serierna 2020.

The Stand (eller Pestens tid som den heter på svenska) är beställd av CBS och i rollerna kommer vi bland annat att få se James Marsden och Amber Heard. Handlingen tar vid i en postapokalyptisk värld där det goda tvingas möta det onda.

HBO:s The Outsider följer utredningen av mordet på en ung pojke, men i klassiskt Stephen King-manér finns det övernaturliga inslag.Film

The Trial of Christine Keeler (BBC)

BBC:s serie The Trial of Christine Keeler skildrar Profumo-affären – en sexskandal rörande politikern John Profumo – ur Christines synvinkel och ämnar att ge ett mer tredimensionellt porträtt av vem hon var, och hur han manipulerades av människorna runt sig. Och, givetvis, modet hon visade när hon var i blåsväder.

Jurassic World: Camp Cretaceous (Netflix)

Yes, du läste rätt! Nästa år släpper Netflix en animerad serie baserad på Jurassic Park-franschisen. "Camp Cretaceous" tar vid där Jurassic World slutade och följer en grupp tonåringar som lämnas kvar på ön Isla Nublar.

Steven Spielberg är exekutiv producent och Jurassic World-regissören Colin Trevorrow skall regissera.

Monsters at Work (Disney+)

Monsters Inc.
Foto: Disney. Monster Inc. kan bli en av de bästa serierna 2020.

Pixars älskade familjefilm Monsters Inc. skall bli TV-serie. Monsters at Work tar vid där den första filmen slutade och kommer att finnas tillgänglig på Disney+. Som om inte det vore härligt nog återvänder Billy Crystal som Mike Wazowski och Jon Goodman som Sully.

Snowpiercer (TBS)

Den franska grafiska romanen Snowpiercer har redan filmatiserats med bland andra Tilda Swinton och Chris Evans i rollerna. Nu skall TBS göra en serie av den spännande sci-fi-historien, där världen har täckts med is och överlevarna tvingas bo inpackad i ett enormt, aktivt tåg.

Nu är det klart att Jennifer Connely kommer att ha huvudrollen i serien.

Brave New World (USA Network)

Brave New World bild

Brave New World, eller Du sköna värld som Aldus Huxleys dystopiska bokklassiker heter på svenska, skall bli serie. Och frågan är om den hade kunnat komma i en bättre tid.

Boken handlar om en framtid väldigt lik den tid vi lever i nu, där medborgarna hålls distraherade av konstant underhållning och tillfredsställelse medan politikerna kan styra som de vill.

Detta var vår lista med tips på de bästa serierna 2020. Vilken är din favorit?