Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
gift vid första ögonkastet

Gift vid första ögonkastet 2022 – vad händer sen?

Aliah Liebst | Nyhet
09 maj 2022
Aliah Liebst | Nyhet
09 maj 2022

Hur slutar det för de nygifta paren i Gift vid första ögonkastet?

I "Gift vid första ögonkastet" 2022 har ofrivilliga singlar parats ihop för att sedan ingå giftermål redan första gången de möts. Men hur har det gått för paren hittills – och hur bådar framtiden för dem?

SVT:s realityserie Gift vid första ögonkastet rasar mot sin upplösning och snart får tittarna reda på om paren kommer att löpa hela linan ut, eller i slutändan gå skilda vägar. Programmets premiss där ofrivilliga singlar paras ihop av experter för att sedan gifta sig med varandra vid första ögonkastet är både vågad och oförutsägbar. För vem kan egentligen förutspå kärlek och, lika viktigt, attraktion)?

Här begrundar vi de olika parens kompabilitet och huruvida det verkar som att de kommer hålla ihop, eller inte. 

Louise och Jonas 

Louise och Jonas i Gift vid första ögonkastet. Foto: SVT
Louise och Jonas i Gift vid första ögonkastet. Foto: SVT

Louise, 31, och Jonas, 32, blev ihopmatchade av experterna för att de båda i princip beskrev varandra när de skulle beskriva sin drömpartner – och i ärlighetens namn är deras match den enda som under programmets gång har känts helt klockren. Med deras gemensamma intressen, likartade personligheter och vilja att hänge sig åt kärleken känns det som en självklarhet att de kommer att hålla ihop vid slutet av programmet. 

Samtidigt finns det förstås aspekter hos dem som skiljer sig åt och därmed får potentialen att sätta käppar i hjulet. Medan Louise är känslostyrd styrs Jonas mer av tanken - men vad som gör att förtroendet för deras relation inte rubbas trots det är att de har satt i system att prata ut med varandra när det krockar. 

Parets största utmaning är förmodligen att Louise behöver egentid för att varva ner, medan Jonas ständigt har ett högt tempo och samtidigt inget behov av egentid. Om de lyckas landa i något sorts samförstånd är helt enkelt upp till tiden att utvisa, men vi håller tummarna för parets framgång! 

Martin och Jonas

Jonas och Martin i Gift vid första ögonkastet.
Jonas och Martin i Gift vid första ögonkastet. Foto: SVT

Jonas, 30, och Martin, 35, parades delvis ihop för att de liknar varandra på många plan, men också för att de har sina olikheter som experterna hoppas ska kunna synka. Under säsongens gång har förtroendet för parets relation stigit och sjunkit - men vad som har varit tydligt rätt igenom är att de har mycket att jobba på om de ska lyckas hålla ihop. Experternas förhoppningar om att parets olikheter ska föra dem samman tycks inte vara på väg att uppfyllas, det verkar snarare vara så att deras olikheter är vad som saboterar parets chanser att komma närmare varandra. 

Medan Martin frodas i sociala tillställningar och inte har något problem med lite oreda är Jonas näst intill den diametrala motsatsen, trots att han tycker om att umgås med vänner prioriterar han kvalitetstid med Martin och den pedantiska ådran i honom tycks inte kunna se förbi Martins benägenhet till stök. Detta har lett till att Jonas drar sig undan när han känner sig osedd och paret har inte uppnått den stabilitet som de hade behövt för att kunna flytta ihop. 

Kanske skulle paret ha gynnats av att ha påbörjat sin relation på ett mer avslappnat sätt, för i nuläget verkar den upptrappade situationen där de redan behövt gifta sig tära lite för mycket på förhållandet för att den rimliga utgången ska bli att de håller ihop. Ett sannolikt utfall är att de väljer att fortsätta sin relation som vänner. 

Bodil och Hans 

Bodil och Hans i Gift vid första ögonkastet
Bodil och Hans i Gift vid första ögonkastet. Foto: SVT

Eftersom Bodil, 41, först valde att dra sig ur programmet innan hon slutligen ändrade sig och valde att vara med fick hon och Hans, 45, en brokig start tillsammans. På grund av detta har vi inte fått följa deras relation lika mycket som vi hade velat, men utifrån vad vi har sett går det att konstatera att det dels finns faktorer som talar för att de har goda förutsättningar att hålla samman - men också faktorer som har potentialen att hindra parets framgång. 

Bodil och Hans är båda opretentiösa och empatiska människor. Samtidigt delar de liknande livsstilar där de arbetar med att coacha andra - Bodil coachar djur medan Hans jobbar som personlig coach. Med dessa förutsättningar skulle man kunna tänka sig att paret är en given framgång, men det faktum att Hans är extrovert och entusiastisk medan Bodil är introvert och eftertänksam gör förmodligen att de kommer behöva jobba hårt för att finna en ömsesidig förståelse för varandra. 

Samtidigt är de kanske varandras saknade pusselbit och just vad den andra behöver för att komma ur sitt skal – alternativt hitta lugnet. 

Mer läsning: 

 

NÄSTA ARTIKEL