Fulaste hunden i Storbritannien – oväntad stjärna i Deadpool & Wolverine

Fulaste hunden i Storbritannien – oväntad stjärna i Deadpool & Wolverine

Emil Oscar Rasmussen
09 maj 2024 kl. 14:05

Dogpool är nästa anledning att se Deadpool 3

I valet och kvalet över om du ska se "Deadpool & Wolverine" i sommar? Sluta tveka, du vill inte missa när Storbritanniens fulaste hund Peggy stjäl showen i rollen som Dogpool.

Det finns många anledningar till att se fram emot sommarens storfilm Deadpool & Wolverine som går upp på svenska biografer den 24 juli.

Deadpools och Wolverines sammanflätade öden är det största dragplåstret för filmen, men det ska också bli intressant att se om karaktärerna lyckas blåsa nytt liv i MCU, när de nu tar klivet in i det filmuniversumet. Att få se vännerna Ryan Reynolds och Hugh Jackman tillsammans är ytterligare en anledning att ta sig till biografen och det faktum att Deadpool-filmerna fortfarande lyckas sticka ut i superhjältegenren talar också till dess fördel.

Men det finns ännu en aspekt med filmen som är värd att se fram emot, och det är en oväntad stjärna – hunden Peggy, som tar sig an rollen som Dogpool i filmen.

Fulaste hunden i Storbritannien – oväntad stjärna i Deadpool & Wolverine
Peggy och Ryan Reynolds som Dogpool och Deadpool. Foto: Marvel Studios.

Hunden i Deadpool 3 är fulast i Storbritannien

Hunden Peggy som spelar Dogpool i Deadpool & Wolverine är inte vilken hund som helst, hon är nämligen utsedd till Storbritanniens fulaste. Det var i januari 2023 som Peggy, en blandning mellan en mops och en Chinese crested (ibland kallad kinesisk nakenhund), "förärades" med titeln.

Femåriga Peggy har synts i tv i flera sammanhang, men nu tar hon snart sin stjärnstatus till nya nivåer med sin roll i den kommande Marvel-filmen. Som Dogpool spelar hon Wade Wilsons/Deadpools fyrbenta vän, och i skådespelarkollegan Ryan Reynolds har Peggy hittat ett nytt fan.

– Det var kärlek vid första ögonkastet, säger Reynolds i en intervju med Empire om första mötet med Peggy.

Enligt Reynolds var tanken på att ha med Dogpool i filmen någonting som gradvis växte fram när den började ta form. Reynolds menar att Dogpool naturligt blev en viktig del av filmen och säger att Peggy och Dogpool känns som en "djurmotsvarighet av Wade Wilson".

Peggy som Dogpool
Skärmdump från Instagram @Dogpool.

BBC kan du läsa mer om hur stjärnan Peggy blev utsedd till Storbritanniens fulaste hund förra året, och glädja dig åt att hennes ägare tycker att hon är "vacker på både insidan och utsidan".

Följ också Dogpools officiella Instagramkonto @Dogpool.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL