Fritt fall för nya Ant-Man – historiskt dåliga siffror i ny prognos

Fritt fall för nya Ant-Man – historiskt dåliga siffror i ny prognos

Filmtopp
Uppdaterad 20 juni 2023 kl. 19:06 | Publicerad 26 februari 2023 kl. 10:02

Från ett rekord till ett annat

Nu visas "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" på biograferna, men publikens intresse ser ut att sina i rekordfart.

Sedan starten med Iron Man (2008) har Marvels cinematiska universum vuxit lavinartat. På bio visas just nu Ant-Man and the Wasp: Quantumania, som är den 31:a MCU-filmen och den första att ha premiär i år. Filmen öppnade starkt, men nu sviker publiken "Quantumania" i rekordfart.

För ett par veckor sedan kunde vi rapportera att filmen stod för årets hittills starkaste premiärhelg och att den med 120 miljoner dollar drog in överlägset mer pengar än de tidigare två Ant-Man-filmerna. Nu har intresset svalnat rejält.

Ant-Man-stjärnan Paul Rudds son trodde att han jobbade på biograf
Paul Rudd i "Ant-Man and the Wasp: Quantumania". Foto: Disney

Ant-Man rasar på box office

Enligt The Hollywood Reporter ser filmen ut att minska sina intäkter med 71,6 procent under sin andra visningsvecka. Det vore det näst värsta tappet någonsin för en modern superhjältefilm.

DC-filmen Batman v Superman: Dawn of Justice är i skrivande stund rekordhållaren – och då med ett tapp på 69,1 procent. Om vi endast ser till Marvel-världen så är det fjolårets Thor: Love and Thunder, med ett tapp på 67,7 procent, som tidigare har legat sämst till.

Att intresset för Ant-Man and the Wasp: Quantumania har sjunkit så kraftigt tros bero på att filmen har fått ett relativt negativt mottagande från fansen, som har varit snabba med att dela sitt missnöje. Även kritikerna har varit extra syrliga, i skrivande stund har filmen 48 av 100 i Metascore, vilket är ett anmärkningsvärt lågt snitt. Här på Filmtopp blev betyget 3 av 5.

Vi uppdaterar dig så fort vi vet mera.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL