Harvey Weinstein: BY BRITTAINY NEWMAN/THE NEW YORK TIMES/REDUx

10 storfilmer producerade av Harvey Weinstein

Eyla Runsten
Uppdaterad 26 februari 2023 kl. 09:02 | Publicerad 25 februari 2023 kl. 08:02

Stora verk den dömda Hollywoodproflen ligger bakom

Den fängslade filmproducenten har blivit en av Hollywoods mest ökända personer. Men innan han tilldelades fängelsestraff låg han bakom en rad stora verk. Här är 10 storfilmer producerade av Harvey Weinstein.

Nyligen kom nyheten att Harvey Weinstein har fått ytterligare 16 år på sitt redan 23 år långa fängelsestraff för en rad sexuella övergrepp som han begått över flera decenniers tid. Innan skandalerna som kostade Harvey Weinsteins frihet så var han en av Hollywoods mest berömda filmproducenter som ligger bakom många storfilmer. Tillsammans med sin bror Bob Weinstein grundade han den framgångsrika studion Miramax Films som inte minst gjort flera av flera Quentin Tarantinos filmer. 

Här listar vi fler av de storfilmer som Harvey Weinstein har varit med och producerat under sin tid som aktiv.

10 storfilmer producerade av Harvey Weinstein
Foto: Miramax Films.

Will Hunting (1996)

Will Hunting är en 20-åring där hans dagar består av slagsmål, skitjobb och pubrundor. Will är överintelligent och har fotografiskt minne. Efter en fängelsedom hamnar han hos psykologen Sean McGuire som försöker hjälpa honom.

10 storfilmer producerade av Harvey Weinstein
Foto: Miramax Films.

Kill Bill: Volume 1 (2003)

Quentin Tarantinos tvådelade film handlar om en kvinnlig lönnmördare som vaknar upp ur sin koma och söker hämnd på sin gamle ledare och hans team för fyra år sedan förstörde hennes liv.

Varför SCREAM har skräckfilmens bästa öppning
Foto: Dimension Films.

Scream (1996)

Psykopat till mördare ställer in siktet på dottern till ett före detta offer och en TV-reporter kommer närmare mördarens identitet.

10 storfilmer producerade av Harvey Weinstein
Foto: 

Django Unchained (2012)

Dr King Schultz är prisjägare och fritar en grupp slavar då han hjälp med att söka upp bröderna Brittle som han har fått i order att fånga. Slaven Django kan identifiera bröderna och följer med på uppdraget, de är ett dödligt effektivt team.

10 storfilmer producerade av Harvey Weinstein
Foto: Miramax Films.

Gangs of New York (2002)

Five points, en stadsdel  i 1860-talets New York är den farligaste platsen i världen. Amsterdam Vallon kommer hit för att hämnas sin fars död. En gängledare är ansvarig för döden på Amsterdam Vallons pappa och han infiltrerar gänget för att få sin hämnd.

10 storfilmer producerade av Harvey Weinstein
Foto: Miramax Films.

Pulp Fiction (1994)

Vincent Vega och Jules Winnfield är hitmen med en kärlek för filosofiska diskussioner och deras chef är gangstern Marsellus Wallace och hans fru Mia. Vincent stöter på boxaren Butch Coolidge, och ett par nervösa rånare "Pumpkin" och "Honey Bunny".

The Hateful Eight
Foto: The Weinstein Company.

 

The Hateful Eight (2015)

John 'The Hangman' transporterar fången Daisy till Red Rock där de tvingas söka skydd i en stuga under en snöstorm, tillsammans med sju hänsynslösa personer.

7 sevärda flygplansfilmer
Foto: Miramax Films.

The Aviator (2004)

Howard Hughes kommer till Hollywood 1927 och är bara 21 år och har redan en förmögenhet. Han bestämmer sig för att satsa på filmindustrin och investerar pengar i en film som han även är regissör för.

The Upside
Foto: STXfilms.

The Upside (2017)

Småkriminella Dell är villkorligt frigiven och behöver ett jobb. Phillip Lacasse är en rullstolsbunden mångmiljonär som behöver hjälp med i stort sett allt - ett jobb som Dell motvilligt söker.

The Fighter
Foto: Paramount Pictures.

The Fighter (2010)

Denna film är baserad på de två boxande halvbröderna Dicky och Mickey. Dickey tränar sin lillebror Mickey, men droger, misär och klassfrågor försvårar vägen till succé.

Ytterligare urval av storfilmer producerade av Harvey Weinstein: 

 • Spy Kids (2001)
 • Paddington (2014)
 • Fahrenheit 9/11 (2004)
 • Tulpanfeber (2017)
 • The Current War (2017)
 • Du gör mig galen! (2012)
 • The King's Speech (2010)
 • Inglourius Basterds (2009)
 • Sin City (2005)
 • Chicago (2002)
 • Sagan om ringen (2001)
 • Chocolat (2000)
 • Ciderhusreglerna (1999)
 • Duvans vingslag (1997)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL