Storslagen premiär för Ant-Man 3 – hindrar den Avatar 2 från rekordet?

Storslagen premiär för Ant-Man 3 – hindrar den Avatar 2 från rekordet?

  • Disney+
Axel Diedrichs
20 februari 2023 kl. 08:02

Stod för årets starkaste premiär hittills

"Ant-Man and the Wasp: Quantumania" gjorde succé under sin öppningshelg, och har därmed stått för årets hittills största biopremiär. Är den filmen som hindrar "Avatar 2" från att bli tidernas mest sedda biofilm någonsin?

Disneys nya Marvelfilm, den tredje delen i serien om Ant-Man, gick i helgen upp på bio. Succén blev oväntat stor för filmen, som under sina första dagar tjänade in majestätiska 110 miljoner dollar bara i USA. Den är därmed årets första film att passera 100 miljoner dollar i sålda biobiljetter under sin premiärhelg 2023. 

Under årets första två månader har Avatar: The Way of Water fortsatt att gå som tåget i sin jakt på att bli tidernas mest inkomstbringande. Det är först nu som filmen får konkurrens med en ny superhjältefilm. Förutom de 110 miljoner dollar som Ant-Man and the Wasp: Quantumania tjänade in bara i USA, drog den även in 125 miljoner dollar världen över, vilket gör att den klockar in på en sammanlagd biljettförsäljning på 225 miljoner dollar. 

Storslagen premiär för Ant-Man 3 – hindrar den Avatar 2 från rekordet?
Foto: 20th Century Studios.

Ska "Ant-Man 3" hindra "Avatar 2" från att bli mest sedd någonsin?

Om den tredje Ant-Man-filmen stoppar James Camerons uppföljare från att passera Avatar i flest sålda biobiljetter någonsin är svårt att säga i dagsläget. Vi förväntar oss att se The Way of Water gå på bio i åtminstone ett par månader till. 

I den nya filmen återvänder superhjältevännerna Scott Lang och Hope van Dyne som Ant-Man och Wasp. De två, tillsammans med Hopes föräldrar Janet van Dyne och Hank Pym samt Scotts dotter Cassie Lang, hamnar i kvantvärlden, där de träffar märkliga varelser och ger sig ut på ett äventyr som tvingar dem att tänja på gränserna för vad de trodde var möjligt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL