Flera av priserna på Oscarsgalan delas ut i förväg

Flera av priserna på Oscarsgalan delas ut i förväg

Uppdaterad 21 mars 2022 kl. 10:45 | Publicerad 23 februari 2022 kl. 12:20

Allting kommer inte sändas live i år

Det är en dryg månad kvar till Oscarsgalan, och den ser ut att bli mycket mer annorlunda än de senaste upplagorna.

Det var sedan tidigare klart att galan skulle ledas av hela tre olika värdar, samt att det i år kommer finnas ett antal publikpriser, men nu kommer ännu en nyhet från Akademin. I år kommer åtta av kategorierna inte tilldelas live, utan en timme innan galan startat. Precis som i de två andra fallen är detta troligtvis ett beslut som är taget för att försöka locka tillbaka tittarna, eftersom tittarsiffrorna förra året var rekordlåga.

The Hollywood Reporter var först med att avslöja denna förändring, och de har även publicerat ett brev från Akademin som de skickat till alla sina medlemmar. Där bekräftas det mycket riktigt att åtta av kategorierna kommer bli tilldelade sina priser en timme innan galan TV-sänds.

Priserna kommer delas ut i samma lokal som alla andra, och vinnarna kommer även få hålla sina tal inför galans alla gäster. Det hela spelas in, klipps ihop och inkluderas sedan sömlöst i sändningen. Enligt Akademin är alltså den enda egentliga skillnaden för de utvalda kategorierna att det kommer ske innan sändning, och att det på det sättet kan bli lite kortare. De försäkrar att alla talen kommer visas precis som vanligt.

Följande priser kommer bli utdelade en timme innan TV-sändningen: Bästa kortfilmsdokumentär, bästa klippning, bästa smink, bästa filmmusik, bästa animerade kortfilm, bästa scenografi, bästa kortfilm och bästa ljud.

Oscarsgalan äger rum natten till måndagen den 28 mars svensk tid.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL