Recension: Master (2022)

Klart: De leder Oscarsgalan 2022

Uppdaterad 21 mars 2022 kl. 10:03 | Publicerad 15 februari 2022 kl. 14:02

Tre komiker ska leda galan

För första gången sedan 2018 ska Oscarsgalan ha en värd och nu verkar det ha läckt ut vilka som kommer få leda spektaklet. Det verkar bli hela tre stycken som ska få dela på uppdraget.

Det är Variety som rapporterar vilka tre personer som ska leda Oscarsgalan 2022, och de har enligt egen utsago flera olika källor som bekräftar allt. Nyheten har även bekräftats av källor till flertalet andra medier.

Enligt dem kommer Wanda Sykes, Amy Schumer och Regina Hall hålla i galan. Trion är ännu inte officiellt bekräftade av galan, men de ska vara nära att komma överens med galans producent Will Packer. Oscarsgalan hoppas hitta tillbaka till publiken, efter att förra året nått en rekordlåg tittarsiffra. 

De tre skådespelarkomikerna har alla gedigna karriärer, och alla har på ett eller andra sätt lett galor förut. Amy Schumer ledde MTV Movie Awards 2015, Regina Hall hade hand om BET Awards 2019 och Wanda Sykes har bland annat varit värd för GLAAD Media Awards. De är alla kända namn inom humorbranschen, och det är tydligt att Oscarsgalan därmed siktar på en mer humoristisk stämning för att locka tillbaka publiken.

Jimmy Kimmel är den person som senast varit värd för galan, vilket var 2018. Det var tänkt att Kevin Hart skulle leda det hela 2019, men han valde självmant att hoppa av. Detta efter han fått kritik för homofobiska tweets, som komikern vägrade be om ursäkt för. 

Ett officiellt bekräftande om vilka som ska leda Oscarsgalan kommer ske senare i dag på programmet Good Morning America. Årets Oscarsgala äger rum söndag den 27 mars. 

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL