Lögner, svek och förtvivlan – det är dags för final i Förrädarna

Lögner, svek och förtvivlan – det är dags för final i Förrädarna

Moa  Andersson
21 oktober 2023 kl. 12:10

Finalen av Förrädarna tar plats i TV-rutan: "Det har varit skitjobbigt"

Det har varit ett spel fyllt av lögner, svek, förhoppningar och förtvivlan. 18 spelare har blivit 5. Det har blivit dags för finalen av "Förrädarna".

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur finalavsnittet (21 oktober). Texten avslöjar tävlingsresultat, men inte slutresultatet.

Det är dags för finalen av FörrädarnaTV4 och TV4 Play, och det ett gäng pigga förrädare som intar frukosten. Frågan är om de har lyckats mörda eller om skölden var i vägen? Efter en rafflande sittning i rådssalen kommer Gago med ett chockerande besked – det har blivit dags för det sista, avgörande kapitlet.

Lögner, svek och förtvivlan – det är dags för final i Förrädarna
Katia Mosally. Foto: TV4.

Katia om finaldagen: "Har inte sovit någonting"

Det är sista morgonen på slottet och spänningen i luften går att ta på. Nicci Hernestig, Hasse Aro och Olivia Karlsson är de trogna som är kvar på Häringe slott. Efter att förrädarna värvat Claudia Galli Concha till gänget är det hon tillsammans med Katia Mosally som är de sista förrädarna kvar.

– Jag är så nervös, jag har inte sovit någonting. Jag har spelat ut vartenda scenario i mitt huvud och jag har inte riktigt landat i vad jag ska göra. Det har varit skitjobbigt att ljuga för folk man tycker om, berättar Katia. 

Flera scenarion i hur finalen kan sluta har gått genom Katias huvud. Hon menar att det hade känts otroligt surt att inte vinna när hon jobbat så extremt hårt mentalt och misslyckas precis vid slutet. Hasse förklarar att de trogna kan inte vinna själva, utan som grupp, något som hade varit roligt. 

Lögner, svek och förtvivlan – det är dags för final i Förrädarna
Hasse Aro. Foto: TV4.

Hasse får lämna finalen: "Jag vet vem jag är"

Det är dags för förvisning i rådssalen; samtalen har tidigare varit känsliga och skarpa och nu är de där för allra sista gången. En av deltagarna ska förvisas och missar "the end game". Programledare Gago vill att de släpper ut alla tankar och hämningar – ordet är fritt. 

– För mig finns det två val här i dag, antingen blir jag utröstad eller så röstar vi ut en förrädare. Jag tycker det jobbiga är att jag vet vem jag är, precis som alla andra trogna vet vem de är, förklarar Hasse. 

Hasse får lämna sista förvisningen efter att alla röstar på honom och chocken för Nicci och Olivia är brutal. Nicci förklarar hur trött hon blir när Hasse åker ut och ser hur besviken Katia är efter avslöjandet. Någon har spelat spelet extremt hårt och lurat allihopa, vem eller vilka det är ska de snart få reda på...

Vem som vinner finalen av "Förrädarna" ser du på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL