Katia Mosally berättar om smärtan bakom kameran – röstade ut Jonas von Essen

Jonas von Essen fick Katia Mosally att bryta ihop – och bli ännu starkare

  • TV4 Play
Filmtopp
02 oktober 2023 kl. 08:10

Berättar öppet om känslorna efter utröstningen

Idoljuryn Katia Mosally låg bakom utröstningen av Jonas von Essen i TV4:s "Förrädarna". Nu berättar hon att det tog mycket hårdare på henne än vad som syntes på TV, och steget som situationen fått henne att våga ta.

TV4:s nya storsatsning Förrädarna, som leds av Dragomir Mrsic, fortsätter att skörda sina offer. Den senaste att få lämna programmet är den folkkäre minnesmästaren Jonas von Essen, detta efter att "förrädaren" Katia Mosally orkestrerat utröstningen av honom. 

Att delta i det psykologiska spelet som Förrädarna kommer med är tufft och krävande, det har vi förstått sedan starten. Men nu när man måste spela desto fulare och lögnerna blir ännu mer snåriga, tycks det tära som hårdast på deltagarna. I en intervju med Aftonbladet berättar Katia Mosally att det tog hårdare på henne än vad kameran visade när hon såg till att få ut Jonas von Essen ur programmet.

Jonas von Essen fick Katia Mosally att bryta ihop – och bli ännu starkare
Katia Mosally. Foto: TV4.

Jonas von Essen fick Katia Mosally att bryta ihop – och bli ännu starkare

Tidigare i programmet har Katia Mosally, som Filmtopps redaktör Axel Diedrichs kallar för en "fenomenal lögnare", uttryckt att hon tycker det är roligt men hemskt att ljuga. Det verkar dock inte ha varit det minsta roligt att behöva få ut vännen Jonas von Essen. Hon berättar för Aftonbladet att hon inte vill visa sig svag men att det slet mycket hårdare på henne än vad det framstår som i avsnittet. 

– Jag reagerade faktiskt starkare än de hade klippt, skriver Katia i ett meddelande till Aftonbladet. 

Jonas var någon som Katia kunde umgås med under inspelningen när det blev för tufft att spela rollen som förrädare. Hon berättar att de flera gånger gick och spelade tre i rad när hon kände att programmet var för mentalt påfrestande.

I ett långt inlägg på Instagram öppnar Katia upp sig om situationen med Jonas von Essen och hur den slitit på henne sedan inspelningen av Förrädarna

– Det här har varit förknippat med en brutal ångest jag haft sen vi filmade detta, skriver hon och fortsätter:

– Alla som känner mig vet att jag är väldigt personlig utåt, men sällan privat.

Vidare skriver Katia till sina följare att hon varit med om tuffa saker i livet, men att hon nästan aldrig har gråtit inför andra. 

– Jag är inte den som gråter öppet. Jag kan räkna de som sett mig gråta i vuxen ålder på en hand. I alla fall fram tills idag, skriver hon och konstaterar att Jonas är den enda killen som fått henne att gråta utan att ha krossat hennes hjärta.

Läs hela hennes inlägg här:

NÄSTA ARTIKEL