Katia Mosally är en fenomenal lögnare – kan ta hem hela Förrädarna

Idols Katia Mosally är en fenomenal lögnare – kan ta hem hela Förrädarna

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
09 september 2023 kl. 19:00

Idolprofilen imponerar i TV4:s nya satsning

Dramatiken i "Förrädarna" tätnar och spelarna måste ta fram sina bästa inre lögnare. En som känns briljant på det hela är Katia Mosally, jurymedlemmen från Idol som har ett förflutet som jurist.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (9 september) avsnitt. Texten avslöjar inga tävlingsresultat.

I kväll fortsätter TV4:s nya lördagsunderhållning Förrädarna med sitt andra avsnitt, och även om vi fortfarande är tidigt in på säsongen höjs insatserna nu avsevärt. Det psykologiska spelet upplevs som allt mer kvävande för flera av deltagarna som pekar ut misstänkta förrädare till höger och vänster. Men en som tycks spela briljant under radarn är Idol-jurymedlemmen Katia Mosally som visar sig vara riktigt vass på att ljuga.

Idols Katia Mosally är en fenomenal lögnare – kan ta hem hela Förrädarna
Är det en mästerlögnare vi skådar längst fram på bild? Foto: TV4.

Idols Katia Mosally är en fenomenal lögnare – kan ta hem hela Förrädarna

I det nya programmet Förrädarna följer vi 18 deltagare som under ledning av Snabba Cash-stjärnan Dragomir Mrsic sätts på prov i ett tufft socialt spel. Femton av dem är "trogna" och tre av dem tilldelas rollen som "förrädare" och gör allt i sin makt för att inte bli avslöjade. Samtidigt står en gedigen prissumma på spel. 

Förra veckan drog spelet igång och det blev svettig stämning överraskande snabbt. En som inte stod pall för det psykologiska trycket var Lucas Simonsson som, trots att han var trogen, blev en naturlig måltavla att peka ut som förrädare vid runda bordet. I kväll fortsätter mysterieleken när de verkliga förrädarna ska sättas dit: skådespelaren Mi Ridell, TV-profilen Filip Kaspersen Lamprecht och Idol-jurymedlemmen Katia Mosally. Medan Filip och Mi båda sätts under luppen lyckas Katia hålla alla helt övertygade om att hon är en trogen. 

Det kan vara på tok för tidigt sagt, men så här långt är känslan att Katia Mosally är den starkaste spelaren i Förrädarna. Det finns andra som bara känns trogna, som minnesmästaren Jonas von Essen och skjutjärnsreportern Janne Josefsson. De båda har något innerligt oskuldsfullt över sig. Det har inte Katia, men två avsnitt in lyckas hon ändå lura varenda en som om hon inte gjort annat i livet.

Idols Katia Mosally är en fenomenal lögnare – kan ta hem hela Förrädarna
Katia övertygar tullinspektören Olivia Karlsson om sin oskuld. Foto: TV4.

"Hemskt men kul att ljuga"

För de flesta är det tufft att ljuga, vilket Förrädarna inte minst är ett tydligt bevis på, men det verkar inte slita det minsta på Katia Mosally. I en sekvens av dagens avsnitt får vi se när hon och tullinspektören Olivia Karlsson överblickar en karta av alla deltagare och bollar om vilka som skulle kunna vara förrädare. Efter att ha spenderat bara en stund i ensamhet tillsammans är Karlsson övertygad om Katia är en trogen. 

– Förrädarna är sjukt listiga. Jag kan inte vara säker på någon just nu, men med Katia så får jag verkligen känslan att hon är genuin. Att hon inte är en förrädare, säger Olivia till tittarna.

– Det är såklart pissigt att behöva ljuga för henne. Det är hemskt, men kul!, säger en närmast gnistrande Katia som snarare verkar gå igång på spelet än att tycka det är jobbigt.

Det är tydligt att Katia är påslagen i varje sekvens, och ständigt uppmärksam på hur hennes förrädarvänner framstår inför de andra. Med henne vid deras sida kan Mi och Filip känna trygghet och starkare vittring av prispotten. 

Hur det kommer sig att Katia är en så pass vass lögnare vet vi inte med säkerhet, men hon har en bakgrund inom juridik som långt ifrån alla känner till. Det är fullt tänkbart att hon därigenom lärt sig att bemästra sitt poker face och hur man framför ett starkt case. Detta ger henne förstås en fördel vid runda bordet som deltagarna slår sig ned vid i Förrädarna, programmet som hon för stunden ser ut att kunna ta hem.

Du följer "Förrädarna" på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL