Filmtopps helgtips – 5 nya filmer och serier du måste se

Filmtopps helgtips – 5 nya filmer och serier du måste se

Emil Oscar Rasmussen
17 maj 2024 kl. 18:30

Från bio till streaming och rysare till familjefilmer

Filmtopp har tipsen till dig som kämpar med att hitta något att streama eller se på bio – här är fem nya filmer och serier värda att ta sig an i helgen.

5 nya filmer och serier att se i helgen – Filmtopp tipsar

Foto: Netflix.

Familjen Bridgerton (säsong 3) – Netflix

Genre: Drama, Romantik
Skapare: Shonda Rhimes, Chris van Dusen
Med: Nicola Coughlan, Luke Newton, Claudia Jessie m.fl.

Tittarfavoriten Familjen Bridgerton är tillbaka på Netflix med den första halvan av sin tredje säsong. Denna gången är huvudfokuset riktat mot Penelope Featherington (Nicola Coughlan), som till sist gett upp sin förälskelse i Colin Bridgerton (Luke Newton). Istället får hon hjälp av sin tidigare kärlek i jakten på en make, en som förhoppningsvis kan ge henne tillräckligt med frihet för att fortsätta vara Lady Whistledown.

Recension: Familjen Bridgerton (säsong 3, del 1)

IF: Låtsaskompisar (2024)
Foto: Paramount Pictures.

IF: Låtsaskompisar – bio

Genre: Familj
Regi: John Krasinski
Med: Ryan Reynolds, John Krasinski, Steve Carell, Cailey Fleming m.fl.

Är det bio med hela familjen som står på agendan under helgen är IF: Låtsaskompisar det självklara valet. Filmen följer en flicka på väg att växa upp, och medan hennes pappa ligger på sjukhus upptäcker hon att hon kan se människors låtsaskompisar, även om människorna inte längre fantiserar om dem. Nu blir det upp till flicka att återuppliva deras fantasi för att kunna förena låtsaskompisarna med personerna en gång fantiserade ihop dem.

Recension: IF: Låtsaskompisar (2024)

Immaculate
Foto: Neon.

Immaculate – bio

Genre: Skräck
Regi: Michael Mohan
Med: Sydney Sweeney, Álvaro Morte m.fl.

Sydney Sweeney är en av de stora snackisarna i filmvärlden just nu och i nya Immaculate får vi se henne glänsa i huvudrollen. I rysaren får vi följa Cecilia (Sweeney) som efter att ha lurat döden med nöd och näppe väljer att bli nunna på ett kloster på den italienska landsbygden. Det dröjer inte länge innan hon upptäcker att allt inte är som det ska på platsen. "Nunn-skräckisar" har börjat kännas lite uttjatade, men Immaculate sticker ut genom att främst luta sig mot det råa och blodiga istället för det övernaturliga.

Recension: Immaculate (2024)

Filmtopps helgtips – 5 nya filmer och serier du måste se
Foto: Prime Video.

Outer Range (säsong 2) – Prime Video

Genre: Drama, Thriller
Skapare: Brian Watkins
Med: Josh Brolin, Lewis Pullman, Imogen Pots m.fl.

Outer Range är serien där vi får följa ranchägaren Royal (Josh Brolin) som upptäcker ett mystiskt svart hål i utkanten av sina ägor. Nu är serien tillbaka med en ny säsong där mysteriet tätnar ytterligare. Samtidigt måste Royal och hans fru kämpa för att hålla familjen samman efter försvinnandet av deras barnbarn.

Den rosa enhörningen Thelma med sina vänner i bakgrunden.
Foto: Netflix.

Enhörningen Thelma – Netflix

Genre: Familj, Animation, Äventyr, Musikal, Komedi
Regi: Jared Hess, Lynn Wang
Med: Brittany Howard, Will Forte, Jon Heder m.fl.

Är en familjefilm hemma i soffan mer lockande än en tur till biografen är det bara att kasta sig över nya Enhörningen Thelma. Här får vi följa en liten ponny som drömmer om en musikkarriär, och när hon plötsligt förvandlas till en enhörning kan drömmen bli verklighet. Men frågan är bara om rollen som världsstjärna är vad hon väntade sig?

Recension: Enhörningen Thelma (2024)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL