Filmer och serier att se i helgen – tips på höjdpunkter från veckan

Filmer och serier att se i helgen – tips på höjdpunkter från veckan

Emil Oscar Rasmussen
08 december 2023 kl. 20:12
ANNONS
ANNONS

Filmtopp listar veckans bästa premiärer

Filmtopp tipsar om några av de bästa filmerna och serierna som har kommit ut under veckans gång – både på bio och på streamingmarknaden.

5 filmer och serier att se i helgen – Filmtopp tipsar

Beck – Inferno (2023) – Filmer och serier att se i helgen
Foto: TV4.

Beck – Inferno (2023) – TV4 Play

Genre: Krim, Thriller, Drama
Filmtopps betyg: 3 av 5

Helgens mest självklara film att bänka sig framför är givetvis den senaste Beck-filmen, Beck – Inferno. I det senaste kapitlet har Josef blivit avstängd efter en incident med en SÄPO-agent. Han erbjuds en väg in i värmen igen av en ny chef för säkerhetspolisen – men inte utan att Josef måste göra något i gengäld.

Leave the World Behind – Filmer och serier att se i helgen
Foto: Netflix.

Leave the World Behind (2023) – Netflix

Genre: Thriller, Drama
Filmtopps betyg: 3 av 5

I Netflix nya stjärnspäckade satsning Leave the World Behind får vi följa Amanda (Julia Roberts) och Clay (Ethan Hawke), ett par som lämnar storstaden för en weekend av andrum från allt folkvimmel. Kort efter att de har anlänt till ett lyxigt hus utanför stan inträffar någon form av cyberattack – som visar sig vara av större skala än de först anat. Snart knackar husets ägare och hans dotter på dörren, och deras motiv är inte helt tydliga.

Archie – Filmer och serier att se i helgen
Foto: BritBox.

Archie (miniserie) – BritBox/TV4 Play

Genre: Drama
Filmtopps betyg: 4 av 5

Archie är den nya serien om Carey Grant, eller snarare Archibald Leach, som han egentligen heter. Jason Isaacs spelar ikonen när han på äldre dagar befinner sig på en bokturné, som utspelar sig parallellt med tillbakablickar. I tillbakablickarna får vi se hur den brittiske arbetarklasskillen Archibald Leach rymmer med en cirkus efter att morsan hamnat på dårhus och farsan dumpat honom hos en äldre släkting. Via cirkusen snubblar han så småningom in i filmbranschen där alter egot – Cary Grant – föds och världen blir hans ostron.

John Lennon: Murder Without a Trial – Filmer och serier att se i helgen
Foto: Apple TV+

John Lennon: Murder Without a Trial – Apple TV+

Genre: Dokumentär
Filmtopps betyg: 3 av 5

För första gången delar nyckelpersoner från John Lennons liv och död – inklusive vänner, läkare och utredare – personliga minnen och avslöjar vad som hände natten då han mördades.

Puss hej då – Filmer och serier att se i helgen
Foto: Story.

Puss hej då – bio

Genre: Dokumentär
Filmtopps betyg: 4 av 5

Puss hej då är en poetisk historia om styrkan i systerskap där ett personligt berättande samtidigt blir politiskt. När Sandra är nyförlöst med sitt andra barn lämnar hennes kille henne för en annan kvinna. Sandras tillvaro förvandlas till en mardröm som utspelas i realtid. I en annan del av landet försöker den nyförlösta systern och dokumentärfilmaren Annika stötta över telefon. Samtidigt börjar hon se på sitt eget förhållande med nya ögon. Hur ska hon själv våga bilda familj när allt hon ser är kvinnor som bär den tyngsta bördan och riskerar att lämnas utan stöd?

Bonustips från Filmtopp:

Här hittar du fler streamingtips för hela december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL