Filmer och serier att streama i december 2023 – Filmtopps utvalda tips

Filmer och serier att streama i december 2023 – Filmtopps utvalda tips

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 29 december 2023 kl. 08:12 | Publicerad 30 november 2023 kl. 18:11
ANNONS
ANNONS

Streamingguide för december – höjdpunkter och tips

Filmtopp guidar dig till alla stora premiärer på streamingmarknaden under december 2023 – och tipsar dig om när de största filmerna och serierna kommer.

Det är dags att göra sig redo för ännu en fullspäckad streamingmånad och Filmtopp visar vägen i myllret av alternativ. I artikeln hittar du länkar till de stora streamingjättarnas premiärer för december 2023, följt av tips på höjdpunkter som kan vara extra värda att kolla in.

Ta en titt på våra utvalda favoriter och klicka dig vidare till respektive streamingtjänsts premiärartikel för att själv utforska vilka nya filmer och serier som kommer ut under månadens gång.

Streamingpremiärer i december 2023 – guide till huvudlistor

Filmer och serier att streama i december 2023 – Filmtopps 11 höjdpunkter och tips

Trolltider: legenden om Bergatrollet – julkalendern 2023
Foto: SVT.

Julkalendern 2023: Trolltider: legenden om Bergatrollet – 1 december på SVT Play

En av månadens stora höjdpunkter rullar igång redan 1 december och håller oss sedan sällskap hela vägen fram till julafton. Vi pratar givetvis om årets julkalender Trolltider – legenden om Bergatrollet, som är en fristående uppföljare till klassikerjulkalendern från 1979. Nya och gamla ansikten medverkar i uppföljaren och de två huvudrollerna spelas av Matilda Gross och Ossian Skarsgård.

Beck: Inferno – Filmer och serier att streama i december 2023
Foto: TV4.

Beck: Inferno – 8 december på TV4 Play

En av månadens mest efterlängtade titlar är utan tvekan Beck – Inferno som släpps den 8 december. I detta senaste Beck-kapitel måste Beck-gruppen lösa ett fall gällande en tvåbarnspappa som skjutits till döds under oklara omständigheter. Josef är dessutom under hård press efter att stängts av till följd av en incident med en säkerhetspolis. Han får en biljett in i värmen igen av den nya Säpo-chefen – men inte utan att han vill ha något i gengäld.

Filmer och serier att streama i december 2023 – Leave the World Behind
Foto: Netflix.

Leave the World Behind – 8 december på Netflix

Ethan Hawke, Julia Roberts, Mahershala Ali och Kevin Bacon är bara några av de stora skådespelarnamn som medverkar i Leave the World Behind. I filmen inträffar en förödande och mystisk cyberattack under tiden som ett par är på semester på en isolerad plats. Kort därefter dyker det upp två främlingar i behov av hjälp. Konsekvenserna från attacken ser allvarligare ut för varje ögonblick som passerar och nu måste de alla hitta ett sätt att acceptera sin plats i den kollapsande värld.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
Foto: Walt Disney Studios.

Indiana Jones and the Dial of Destiny – 15 december på Disney+

Harrison Ford återvänder som den legendariske hjältearkeologen en sista gång i Indiana Jones and the Dial of Destiny. Filmen som hade biopremiär tidigare i år blir under december tillgänglig att streama för alla som är abonnenter hos Disney+.

Flykten från kycklingfabriken – Filmer och serier att streama i december 2023
Foto: Netflix.

Flykten från kycklingfabriken – 15 december på Netflix

Det har passerat över 23 år sedan Flykten från hönsgården (2000) gjorde succé och nu är det äntligen dags för uppföljaren Flykten från kycklingfabriken att ha premiär. Vårt gäng modiga "kycklingar" anar denna gången oråd när de inser att det pågår någon form av suspekt aktivitet på en närliggande gård – och snart blir det upp till dem att rädda sin egen sort.

Filmer och serier att streama i december 2023 – Percy Jackson och olympierna (säsong 1)
Foto: Disney+

Percy Jackson och olympierna (säsong 1) – 20 december på Disney+

Det populära Percy Jackson-universumet får nytt liv i form av en serie när Percy Jackson och olympierna har premiär på Disney+ strax innan jul. Percy tar sig an ett farligt uppdrag som innebär att kan måste resa över hela Amerika, överlista gudar och undkomma monster för att återlämna Zeus blixt till honom – det enda som kan sätta stopp för ett fullskaligt krigt. Och han kan inte göra det utan sina vänner.

Maestro (2023)
Foto: Netflix.

Maestro – 20 december på Netflix

En av årets mest efterlängtade Netflix-filmer har premiär den 20 december. Det är Bradley Cooper-regisserade Maestro det handlar om – en film om Leonard Bernstein och hans livslånga relation till Felicia Montealegre Cohn Bernstein. Cooper har inte bara regisserat filmen, utan spelar också huvudrollen.

Rebel Moon: Part One: A Child of Fire – Filmer och serier att streama i december 2023
Foto: Netflix.

Rebel Moon Part One: A Child of Fire – 22 december på Netflix

Zack Snyder sjösätter sin storslagna sci-fi-satsning bara två dagar innan julafton. Den första delen i hans Rebel Moon-saga, "A Child of Fire", handlar om en mystisk kvinna som kraschlandar på en främmande måne i utkanten av universum. Hon inleder ett nytt liv hos en fredlig lantbrukskoloni på månen, men det visar sig snart att hon ska bli deras främsta hopp i kampen mot en tyrann.

Filmer och serier att streama i december 2023 – Sanningen (säsong 1)
Foto: TV4.

Sanningen (säsong 1) – 25 december på TV4 Play

Sanningen är en svensk dramasatsning med Hedda Stiernstedt och Sofia Helin i huvudrollen. Serien är ett kriminaldrama som behandlar tematik som systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och traumahantering. Handlingen i kriminaldramat präglas givetvis också om mysterier – så det blir med andra ord emotionellt och spännande.

Tack och förlåt (2023)
Foto: Netflix.

Tack och förlåt – 26 december på Netflix

Lisa Aschan (Apflickorna, Ring mamma!) är tillbaka med en ny film, denna gången dramakomedin Tack och förlåt som har premiär på Netflix i slutet av december. I slutet av en graviditet blir Sara (Sanna Sundqvist) plötsligt lämnad att klara sig själv, utan någon partner som kan stötta henne i det som väntar. Men hon är inte helt ensam, då oväntat stöd dyker upp från hennes äldre men omogna syster.

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist (säsong 2) – Filmer och serier att streama i december 2023
Foto: Prime Video.

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist (säsong 2) – 29 december på Prime Video

Underhållningsprogrammet LOL: Skrattar bäst som skrattar sist är tillbaka på Prime Video precis innan årsskiftet. Även denna gång är det Eva Röse som är programledare och övervakar deltagarna som tävlar i att hålla sig för skratt samtidigt som de ska försöka få de andra tävlande att dra på smilbanden. Denna säsongen är komikerna och underhållarna som medverkar i programmet Henrik Dorsin, Petra Mede, David Batra, Keyyo, Per Fritzell, Maria Lundqvist, Hampus Nessvold, Anis Don Demina, Johan Ulveson och Pia Johansson.

Fler sevärda premiärer att streama i december:

  • Candy Cane Lane – 1 december på Prime Video
  • Your Place or Mine 2 – 8 december på Prime Video
  • Reacher (säsong 2) – 15 december på Prime Video
  • Lawmen: Bass Reeves (säsong 1) – 18 december på SkyShowtime
  • Smothered (säsong 1) – 18 december på SkyShowtime
  • What If...? (säsong 2) – 22 december på Disney+
  • Ture Sventon och den magiska lampan – 24 december på SVT Play
  • Gwyneth vs. Terry: The Ski Crash Trial – 25 december på HBO Max
  • Pokémon portvakt – 28 december på Netflix

Fler tips och höjdpunkter på nya filmer och serier i december 2023 hittar du i respektive premiärartikel som finns länkade i början av den här artikeln.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL