Recension: Alla våra hemligheter (säsong 1) – nytt brittiskt drama

Recension: Alla våra hemligheter (säsong 1) – nytt brittiskt drama

 • 6 x 45 min
 • Drama, Thriller
 • SVT Play
Oskar Gustavsson Klingenstierna
06 december 2023 kl. 15:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
ANNONS
ANNONS

Outlander-skådis i ny dramaserie

Ett ungt par med drömmen om att bli föräldrar flyttar till ett villaområde och bekantar sig snabbt med grannarna vilken ska leda till något mer än bara en konventionell bekantskap. Filmtopps Oskar Gustavsson Klingenstierna har sett de första två avsnitten.

 • Regi:
  Dries Vos
 • Manus:
  David Allison
 • I rollerna:
  Sam Heughan, Eleanor Tomlinson, Alfred Enoch, Jessica De Gouw, Hugh Dennis m.fl.

Britterna har historiskt sett alltid varit flitiga på att leverera bra serier, allt från påkostade kostymdraman till mysiga deckare. Nu kommer en ny, sex avsnitt lång, serie till SVT Play där Sam Heughan, känd från Outlander (2014–), gör en av huvudrollerna. I övriga roller ser vi bland annat Eleanor Tomlinson som synts i Poldark (2015–2019) och Alfred Enoch som gjort sig känd som Dean Thomas i filmserien om Harry Potter (2001–2011). 

Evie (Eleanor Tomlinson), Danny (Sam Heughan) & Pete (Alfred Enoch) i "Alla våra hemligheter". Foto: Channel 4.

Ungt par som vill skapa ett familjeliv

Vi möter det lyckliga unga paret som består av den gravida lågstadielärarinnan Evie (Eleanor Tomlinson) och journalisten Pete (Alfred Enoch). De är redo att starta sitt familjeliv och slår sig ner i ett välbärgat villaområde där trädgårdarna är välskötta, några ungar står och kastar boll vid lekparken och någon står och tvättar bilen och tittar samtidigt misstänksamt på flyttbilen som glider in på carporten.

Redan första dagen stiftar Pete och Evie bekantskap med de sympatiska grannarna som är yogaläraren Becka (Jessica De Gouw) och trafikpolisen Danny (Sam Heughan). Nästkommande dag står de nyinflyttade bakom gardinen och kikar ut genom fönstret samtidigt som de spekulerar i vilka deras grannar egentligen är. I ett annat fönster står den äldre mannen Alan (Hugh Dennis) och kikar på Becka som han har ett gott öga till.

Becka och Danny offentliggör att det är swingers vilket leder till att Pete och Evie reagerar på olika vis. Paren umgås med varandra mer och mer vilket sedan utvecklas till något annat än en konventionell vänskap.

Pete (Alfred Enoch) & Becka (Jessica De Gouw) i "Alla våra hemligheter". Foto: Channel 4.

Rik och effektivt berättad serie

Första avsnittet används mycket väl till att plantera de olika karaktärerna och deras viljor samt vilka teman som serien kommer att behandla. Den är effektivt berättad och skildrar ett komprimerat persongalleri där det egentligen endast är fem personer som vi får lära känna på djupet. Efter två avsnitt kan man ana att resterande avsnitt kommer innebära att samtliga av karaktärerna kommer att få det hett om öronen.

Även fast parens umgänge får anses vara huvudintrigen är serien rik på andra sidohandlingar. Exempelvis sysslar Danny med en varken konventionell eller helt laglig extraknäck samtidigt som Pete gräver efter det stora scoopet i sin journalistkarriär. 

Serien berättar om hur pass centrala känslorna är i ett förhållande och vikten av att veta var man har sin partner. Därtill utforskar den vad som händer när andra personer kommer nära inpå och vilka konsekvenser det kan komma tänkas ha.

Samtliga sex avsnitt av ”Alla våra hemligheter” går att streama på SVT Play från och med i dag, den 6 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL