Filmer och serier att se i helgen – flera familjevänliga tips

Filmer och serier att se i helgen – flera familjevänliga tips

Emil Oscar Rasmussen
15 december 2023 kl. 14:12

Filmtopp lyfter fram veckans hetaste premiärer

Veckan som har gått har bjudit på flera sevärda premiärer. Filmtopp lyfter fram filmerna och serierna att ta sig an under helgen.

Tips: 5 av veckans höjdpunkter bland alla nya filmer och serier

Wonka (2023) – Filmer och serier att se i helgen
Foto: Warner Bros.

Wonka (2023) – Bio

Genre: Familj, Äventyr
Filmtopps betyg: 4 av 5

I denna nya film om Roald Dahls älskade Willy Wonka, denna gången spelad av en lysande Timothée Chalamet, får vi följa karaktären när han tidigare i livet drömmer om att erövra godisvärlden med sina makalöst välsmakande och finurliga skapelser. Förutsättningarna är dessvärre allt annat än goda och Wonka motarbetas ständigt av "chokladkartellen", men han är inte redo att ge upp på sin dröm i första taget.

Flykten från kycklingfabriken (2023) – Filmer och serier att se i helgen
Foto: Netflix.

Flykten från kycklingfabriken (2023) – Netflix

Genre: Animation, Äventyr, Komedi, Familj
Filmtopps betyg: 4 av 5

Det har gått 23 år sedan Flykten från hönsgården (2000) tog världen med storm, och nu har uppföljaren äntligen kommit till Netflix. Ginger och Rocky lever nu ett fridfullt liv med sin dotter Molly och resterande flock på en ö, men när det uppdagas att fuffens pågår på en närliggande bondgård, och Molly hamnar i knipa, måste Ginger finna nytt mord för att kunna rädda sina egna.

Filmer och serier att se i helgen – The Crown (säsong 6, del 2)
Foto: Netflix.

The Crown (säsong 6, del 2) – Netflix

Genre: Drama
Filmtopps betyg: 4 av 5

Den allra sista säsongen av The Crown går i mål med stil. Efter att de första avsnitten av säsongen kom till Netflix i november, har nu även de avslutande avsnitten hittat till streamingtjänsten. I dem får vi se hur bortgången av Diana bearbetas av kungahusets medlemmar – ett kungahus som synas mer noggrant av allmänheten än någonsin tidigare. Drottningen närmar sig sitt 50-årsjubileum vid makten, men grubblar över monarkins framtid.

The Family Plan (2023) – Filmer och serier att se i helgen
Foto: Apple TV+

The Family Plan (2023) – Apple TV+

Genre: Action, Komedi
Filmtopps betyg: 3 av 5

I The Family Plan får vi följa en bilförsäljande familjefar spelad av Mark Wahlberg. Han lever ett stillsamt (kanske lite för stillsamt) familjeliv, men döljer ett förflutet som yrkesmördare. När det där förflutna hinner ikapp honom packar han in sin ovetande familj i bilen för en road trip utöver det vanliga.

Yu Yu Hakushu (säsong 1) – Filmer och serier att se i helgen
Foto: Netflix.

Yu Yu Hakusho (säsong 1) – Netflix

Genre: Action, Äventyr, Komedi
Filmtopps betyg: 3 av 5

Yu Yu Hakusho är Netflix live action-adaption av mangan och animen med samma namn – och det är en lyckad sådan. Åtminstone rent visuellt. I serien får vi följa Yusuke, som efter ett okaraktäristiskt hjältedåd mister livet och återupplivas som en andedetektiv. Hans första uppdrag växer till oanade proportioner och snart vilar världens öde i hans händer.

Filmer och serier att se i helgen
Foto: Warner Bros.

BONUSTIPS: Barbie (HBO Max) och Indiana Jones 5 (Disney+)

Utöver de ovan listade nykomlingarna har även två av årets största filmer streamingpremiär lagom till helgen. Framgångssagan Barbie finns nu att se på HBO Max och Indiana Jones and the Dial of Destiny, som är det sista kapitlet med Harrison Ford som ikoniske Indiana Jones, finns nu på Disney+.

Fler tips för december 2023 hittar du här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL