Christopher Nolan

Filmen om Robert Oppenheimer blir ruskigt stjärnfylld

25 februari 2022 kl. 10:02

Christopher Nolan slår på stort i sin nya film

Universal Pictures ska tillsammans med Christopher Nolan göra en film om Robert Oppenheimers liv, mannen som brukar kallas atombombens fader. Nu har mer information om rollistan släppts, och den är inte att leka med.

När den första atombomben släpptes på ett testfält i New Mexico 1945 innebar det att en grupp, med kodnamnet Manhattanprojektet, skapat ett vapen som för alltid skulle förändra spelplanen i krig. Oppenheimer ska själv ha blivit bestört när han insåg bombens potential, och hans beskrivning av händelsen är i dag minnesvärt när han citerade en hinduisk skrift: "Now I am become Death, the destroyer of worlds.’"

Robert Oppenheimers liv har beskrivits i den biografiska-boken American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, och nu ska Christopher Nolan göra en film baserad på den. I regissörsstolen fanns det alltså redan från början ett stort namn, men även filmens skådespelarensemble börjar nu bli väldigt spännande.

Sedan tidigare är det känt att Cillian Murphy ska spela Oppenheimer, och att Robert Downey Jr. kommer iklä sig rollen som Lewis Strauss. Under tidens gång har även namn som Matt Damon och Emily Blunt bekräftats. Det stannar dock inte där, för vad sägs om följande skådespelare som också ska vara med: Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett, Matthew Modine, Jack Quaid, Dylan Arnold och Kenneth Branagh.

Cillian Murphy som Oppenheimer
Cillian Murphy som Robert Oppenheimer. Foto: Universal Pictures

Går man enbart på namnen ser filmen således ut att bli sevärd. Filmens fokus kommer ligga på Oppenheimers roll i skapandet av atombomben.

Filmen ska ha biopremiär 21 juli 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL