Christopher Nolan hyllar Dune

Christopher Nolan hyllar Dune och Villeneuve

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 07 september 2022 kl. 20:09 | Publicerad 26 oktober 2021 kl. 19:10

Har Dune fått den ultimata kvalitetsstämpeln?

De allra flesta filmälskare verkar överens om att "Dune" är något utöver det vanliga, men frågan är om filmen inte fått den ultimata kvalitetsstämpeln efter att ha hyllats av storregissören Christopher Nolan.

Denis Villeneuves "Dune" är en av årets mest uppmärksammade filmer och det är svårt att lyfta fram den mer än vad den redan har gjorts – men det har inte hindrat giganten Christopher Nolan från att ansluta sig till hyllningskören.

LÄS OCKSÅ: Recension: Dune (2021)

Det råder ingen tvekan om att Nolan, som regisserat filmer som Interstellar (2014), The Dark Knight-trilogin, Inception (2010) m.fl. kan sin sak när det gäller film, och stjärnregissören håller inte igen när han hyllar Villeneuves Dune i podcasten The Director's Cut.

– [Dune] är en sann gåva till alla filmälskare, säger Nolan i sitt samtal med Villeneuve.

I det drygt halvtimmeslånga podcastavsnittet uppmärksammar Nolan bland annat Dune för hur sömlöst filmen kombinerar digitala specialeffekter med det faktiska kameraarbetet. Dessutom passar Nolan på att berömma Villeneuve för hans tidigare arbete med Blade Runner 2049, som han kallar för "otrolig".

Villeneuve ligger sedan tidigare bakom filmer som nämnda Blade Runner 2049, men även kritikerrosade titlar som Arrival (2016), Prisoners (2013) och Nawals hemlighet (2010). Med den meritlistan behövs knappast Nolans hyllningar för att bekräfta hans storhet, men de kan nog få en och annan som blundat för Villeneuves filmer att få upp ögonen för dem.

LÄS OCKSÅ: Original mot remake – Dune (1984) vs. Dune (2021)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL