Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ladda upp inför Christopher Nolans "Dunkirk"

Universal plockar Christopher Nolans nya film

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 september 2021

Gör film om atombomben.

Christopher Nolan har valt sitt nya filmbolag: Universal. Deras projekt tillsammans blir en film om den teoretiska fysikern J. Robert Oppenheimers roll i utvecklingen av atombomen.

MER LÄSNING:

Christopher Nolan rök ihop med sitt tidigare filmbolag Warner Bros. när de förra året tog beslutet att släppa sina nya filmer på HBO Max samtidigt som de kommer ut på bio. I potten ingick då mästerregissörens senaste blockbuster Tenet. Som cineast fann Nolan det osmakligt att en stor del av hans publik skulle se filmen hemma med allt vad det innebär och lämnade därför jätten som han gjort majoriteten av sina filmer med.

Nu rapporterar Deadline att Nolan kommit överens med en annan gigantisk spelare i Hollywood, Universal Studios. Tillsammans ska de göra Nolans nästa film om hur det gick till när människan skapade atombomben. I berättelsens centrum står den amerikanske fysikern J. Robert Oppenheimer. Det ryktas att Cillian Murphy kommer ha en nyckelroll i filmen.

Om filmen blir starten på ett långvarigt samarbete mellan Nolan och Universal återstår att se. Nolans förra verklighetsbaserade krigsfilm Dunkirk gjorde stor succé världen över med en biljettförsäljning på närmare 530 miljoner dollar. Likaså vann den tre Oscars.

Det är ännu inte känt när Nolans nya film har premiär, men den har fått grönt ljus till att kicka igång sin inspelning under starten på nästa år.

 

 

NÄSTA ARTIKEL