Feed (2022)

Feed 2 – kommer en uppföljare på Joakim Lundells skräckfilm?

Filmtopp
Uppdaterad 02 november 2022 kl. 11:11 | Publicerad 01 november 2022 kl. 18:11
ANNONS
ANNONS

Filmtopp tittar närmare på saken!

Nu kan vi gå och uppleva Joakim Lundells skräckfilm på bio. Har du sett den och vill veta om vi kan förvänta oss Feed 2? Filmtopp väger oddsen.

Den 28 oktober var det äntligen biopremiär för Joakim Lundells efterlängtade rysare med Molly Nutley, Sofia Kappel och Joel Lützow på rollistan. Med omkring 20 000 sålda förköpsbiljetter blev det stor succé för filmen redan innan den hann komma ut. Under sin första vecka seglade den också raka vägen upp till Biotoppen där den nu ligger etta. Betyder framgångarna att vi kan förvänta oss att se Feed 2? Filmtopp har tittat närmare på saken.

Se upp för spoilers!

Feed 2 – kommer en uppföljare på Joakim Lundells skräckfilm?
Molly Nutley. Foto: Nordisk Film.

I filmen följer vi en influencer och hennes team som beger sig ut till ett campingläger som behöver vinna tillbaka allmänhetens intresse. Där går myten om häxan Märit, som snart visar sig vara mer än bara en mytomspunnen figur. Snart förvandlas idyllen till mardröm när gruppen ute på ön måste kämpa för sin överlevnad. 

Med sin debut har producenten Joakim Lundell velat göra något som inte är typiskt svensk, och skräck som genre är förstås en bra utgångspunkt då det inte görs allt mycket av den varan i Sverige. Produktionens succé har också visat att vi varit svältfödda på egenodlare rysare. 

Kommer vi att få se Feed 2 av Joakim Lundell?

Än så länge har varken Nordisk Film eller någon av de medverkande gett oss något besked kring Feed 2. Joakim Lundell har själv sagt att "det här bara är början", men då kanske syftat på sitt filmskapande i stort. Han har nämligen uttryckt att han vill göra "smartare film" som har någonting att ta på och som lämnar tittaren med en känsla av förvirring. Men även om Joakim Lundell vill göra annan typ av film kan han kanske tänka sig att vara med på ett hörn ändå om det blir aktuellt att göra en uppföljare till Feed.

Feed 2 – kommer en uppföljare på Joakim Lundells skräckfilm?
Molly Nutley och Joel Lützow. Foto: Nordisk Film.

Skulle Feed 2 fungera?

Utan att avslöja för mycket finns det möjlighet att göra en direkt uppföljare till skräckisen, och då centrera den runt karaktären Elin som spelas av Molly Nutley. Men om en fortsättning uteblir, ser vi att originalet skulle kunna byggas vidare på rent tematiskt. Dels på spåret med ungdomar och influencers, men kanske i första hand spökturismen som utgångspunkt, och hur den kan användas för att sudda ut gränserna mellan verklighet och fiktion. Där känns det som om att det finns mer att gräva i. 

Filmtopp ser till att hålla utkik efter vad som händer gällande "Feed 2" och uppdaterar dig så fort det dyker upp något intressant.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL