Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Första bilden från Joakim Lundells skräckfilm Feed släppt

Joakim Lundell byter riktning efter Feed: "vill göra smartare film"

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
02 november 2022
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
02 november 2022

Understryker samtidigt hur bra hans rysare är

Skräckfilmen "Feed" är redan en stor biosuccé. Men framöver verkar Joakim Lundell mer sugen på att göra annan typ av "smartare film".

Feed har nu haft svensk biopremiär och seglat raka vägen upp på Biotoppen. Producenten Joakim Lundell har varit tydlig på sina sociala medier med att han är överlycklig över det mottagande som hans första film har fått. Om vi kommer att få se en uppföljare i form av Feed 2 verkar trots det inte helt hugget i sten. Profilen verkar nämligen vilja byta riktning och ägna sig åt mer tänkvärd film:

Feed är en riktigt, riktigt, riktigt bra svensk film och förmodligen den bästa svenska skräckfilmen någonsin, säger han till TT och fortsätter: 

– Men jag som person gillar mer intelligenta filmer. Jag tittar på filmer som Interstellar och Inception. Det ska finnas någonting att ta på och när man går därifrån ska man nästan bara vara förvirrad.

Vidare berättar Lundell att det är "farligt" att göra mer intellektuell film eftersom att det inte passar alla. Med detta sagt verkar Lundell vara i ett stadie där han grubblar på sitt nästa steg som filmskapare. Kan han lyckas med bedriften att locka den stora massan till att se något som kräver mer av tittaren?

För mer filmsnack av Joakim Lundell, se intervjun med Filmtopp där han pratar om tanken bakom Feed och vilken som enligt honom är den bästa respektive sämsta skräckfilmen som gjorts: 

Om skräckfilmen Feed 

I den nya skräckfilmen som nu finns att se på bio följer vi en influencer, spelad av Sofia Kappel, som anlitats för att skapa dragningskraft åt en camping. Tillsammans med sitt team och deras respektive färdas hon ut på en ö för att leva det idylliska livet och sprida ordet om platsen. På väg ut till ön får de höra om myten om Märit, en häxa som lever i vattnet runt ön. Myten ser snart ut att vara mer än bara fantasi och vistelsen ute på ön utvecklar sig snabbt till en kamp på liv och död.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL