Fares Fares om stölder på inspelningar: "Inte lika dum" som Mads Mikkelsen

Fares Fares om stölder på inspelningar: "Inte lika dum" som Mads Mikkelsen

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 11 september 2023 kl. 07:59 | Publicerad 09 september 2023 kl. 16:00

Håller Fares Fares fingrarna i styr till skillnad från Mads Mikkelsen?

När Filmtopp intervjuade Mad Mikkelsen berättade den danska stjärnan glatt om hur han brukar stjäla från inspelningar, men när Filmtopp frågar Fares Fares om han delar den vanan med sin nordiska kollega visar det sig att det inte är alls så svårt att hålla fingrarna i styr som Mikkelsen påstår.

Fares Fares i "En dag och en halv"
Foto: Netflix.

Den 1 september hade Fares Fares regidebut En dag och en halv premiär på Netflix. I samband med lanseringen av det nerviga kidnappningsdramat med Alexej Manvelov, Alma Pöysti och Fares själv, fick Filmtopps Eric Diedrichs möjligheten till ett samtal med den svenska skådespelaren, som alltså även kan klassa sig själv som regissör numera.

Under den djupgående intervjun med Fares Fares blev det givetvis en hel del snack om En dag och en halv, men även om planerna på framtida projekt och filmtips. Ett annat samtalsämne var tidigare uppmärksammade skådespelarroller, som exempelvis Fares medverkan i Star Wars-filmen Rogue One: A Star Wars Story (2016).

I Rogue One hittar vi även danske Mads Mikkelsen i en nyckelroll – också det en nordisk stjärna som Filmtopp fått äran att intervjua. I den intervjun avslöjade han en vana av att stjäla från inspelningar, vilket han i vissa fall menar att man är en "idiot" om man inte gör det. Fares Fares ser dock inte på saken med riktigt samma ögon.

Fares Fares om stölder på inspelningar: "Inte lika dum" som Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen i "Rogue One". Foto: Walt Disney.

Fares Fares om att stjäla på inspelningar: "Inte lika dum" som Mad Mikkelsen

När Filmtopp intervjuade Mads Mikkelsen 2018 var skådespelaren inte rädd för att erkänna att han stjäl från produktionerna där han jobbar.

– Jag stjäl hela tiden! I Bondfilmen stal jag Le Chiffres klocka och i Star Wars stal jag något som jag inte kan berätta om. De kommer säkert vilja ha tillbaka den i så fall. Det är helt otänkbart att man inte tar med sig något från en Star Wars-film. Det måste bara göras, du är en idiot annars, berättade Mikkelsen då.

Med tanke på att Fares Fares var med i nämnda Star War-film var vi givetvis nyfikna på vad han plockade med sig från inspelningen, men då visade det sig att det inte var så otänkbart att hålla fingrarna i styr, som Mikkelsen påstod.

– Typiskt honom att säga så. Då är jag unik i så fall. Jag har inte tagit någonting från något set. Det skulle jag inte våga. Jag är inte lika modig som han, eller dum [skrattar]. Jag har faktiskt inte med mig någonting, inte ens en bild från set. Jag är en väldigt skötsam människa, säger Fares.

Utöver "En dag och en halv" är Fares Fares även aktuell med den andra säsongen av Prime Videos fantasysatsning "The Wheel of Time".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL