Mads Mikkelsen avslöjar: "Jag stjäl hela tiden"

Mads Mikkelsen avslöjar: "Jag stjäl hela tiden"

Eric Diedrichs
Uppdaterad 15 augusti 2023 kl. 15:53 | Publicerad 12 augusti 2023 kl. 15:50

Den danske stjärnan plockar gärna med sig rekvisita

Den danske världsstjärnan Mads Mikkelsen är aktuell med "Indiana Jones and the Dial of Destiny". När Filmtopps Eric Diedrichs träffade "Pusher"-skådespelaren för några år sedan avslöjade han att han "stjäl hela tiden" från sina inspelningar.

Med titlar som Pusher (1996), Älskar dig för evigt (2000), Casino Royale (2006), Jakten (2012), Hannibal (2013-2015), Doctor Strange (2016), Rogue One: A Star Wars Story (2016), En runda till (2020), Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter (2022) och nu Indiana Jones and the Dial of Destiny, har Mads Mikkelsen har den danske stjärnan gått från att vara en experimentell "dogma"-skådespelare till att bli en internationell världsstjärna.

När Filmtopps Eric Diedrichs träffade Mads i samband med en serie storfilmer för några år sedan, svarade han på frågan många har funderat på – om man fick medverka i en Star Wars- eller James Bond-produktion, skulle man inte försöka sno med sig något hem?

Mads Mikkelsen
Fr.v. Eric Diedrichs och Mads Mikkelsen. Foto: Filmtopp Int.

Mads Mikkelsen avslöjar: "Jag stjäl hela tiden"

– Jag stjäl hela tiden! I Bondfilmen stal jag Le Chiffres klocka och i Star Wars stal jag något som jag inte kan berätta om. De kommer säkert vilja ha tillbaka den i så fall. Det är helt otänkbart att man inte tar med sig något från en Star Wars-film. Det måste bara göras, du är en idiot annars. Givetvis sprang jag inte iväg med Darth Vaders hjälm, men jag tog med mig något minnesvärd som påminner mig om att jag var där, att jag var med i en Star Wars-film, säger Mads Mikkelsen till Filmtopp.

Han fortsätter:

– Det var en märklig känsla när jag kom dit första gången. Jag kom med ett direktflyg från Danmark och gick in i ett stort rum med ett hundra meter långt bord fullt med Stormtrooperhjälmar. Surrealistiskt. Då slog det mig, oh, ja, det var jag som byggde Dödsstjärnan. Galet!

Här kan du läsa hela vår intervju med Mads Mikkelsen, i den kommenterar han kritiskt när Lars von Trier blev utslängd från Cannes, delar med sig av matlagningsknepen från "Hannibal" och hur det var att "pusha gränserna för dansk film".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL