Fallet mot Rick and Morty-skaparen Justin Roiland läggs ner: Fruktansvärda lögner

Fallet mot Rick and Morty-skaparen Justin Roiland läggs ner: "Fruktansvärda lögner"

Emil Oscar Rasmussen
23 mars 2023 kl. 12:03

Talar ut efter bristande bevis

Det här stormat kraftigt kring "Rick and Morty"-skaparen Justin Roiland de senaste månaderna, efter att ha anklagats för flera fall av våld i hemmet. Nu läggs fallet ner och Roiland har tagit till sociala medier för att kommentera vad han kallar för "fruktansvärda lögner".

Justin Roiland är en av hjärnorna bakom dundersuccén Rick and Morty och de senaste åren har han etablerat sig som branschens kanske mest framgångsrika skapare av animerade serier för en vuxen publik.

Sedan en tid tillbaka har det dock stormat rejält kring profilen. Han anklagades för flera fall kopplade till olika former av våld i hemmet. Anklagelserna ledde bland annat till att han sparkades från en rad uppdrag, med sitt samarbete med Adult Swim (som ligger bakom "Rick and Morty") som det mest anmärkningsvärda uppbrottet.

Rick and Morty)
Foto: Adult Swim.

Roiland har hävdad sin oskuld och nu står det också klart att fallet mot honom läggs ned. Enligt Variety meddelar åklagarmyndigheten i Orange County att det inte finns tillräckligt med bevis för att väcka åtal och gå till rätten.

Justin Roiland om anklagelserna: "Fruktansvärda lögner"

Efter beslutet om att åtalet läggs ned tog Justin Roiland till Twitter för att uttala sig om situationen. I ett inlägg som han rubricerat med "rättvisa" uttrycker Roiland besvikelse över hur allmänheten har dömt honom och att han är skärrad efter vad han menar att han har fått gå igenom.

– Jag har alltid vetat att dessa påståenden var falska, och jag tvivlade aldrig på att den här dagen skulle komma. Jag är tacksam över att fallet har lagts ner, men samtidigt är jag djup skärrad av de fruktansvärda lögnerna som rapporterades om mig.

I sitt uttalande går hårt åt både personer som har trott på anklagelserna och kvinnan som låg bakom dem.

– Framför allt är jag besviken på att så många människor var så snabba med att döma utan att känna till fakta, enbart utifrån vad ett förbittrat ex har sagt.

Se Roilands tweet här:

Mer läsning:

Disable checkingPremium suggestions

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL