Rick and Morty säsong 5

Efter anklagelserna: nu sparkas Rick and Morty-skaparen från Disney

Axel Diedrichs
26 januari 2023 kl. 09:18

Flera tjänster klipper banden till Justin Roiland

Igår kom nyheten att Adult Swim klippt banden med Rick and Morty-skaparen Justin Roiland. Nu har han sparkats från Disney och flera andra tjänster.

Justin Roiland ligger bakom hyllade serien Rick and Morty och gör rösterna till båda titelkaraktärerna. Det är nu tio år sedan produktionen hade premiär, men efter anklagelser mot Roiland om våld i hemmet uteblir jubileumsfirandet. Nu har inte bara Adult Swim, som producerar Rick and Morty, gjort sig av med Roiland, utan också Squanch GamesHulu och 20th Television Animation som ägs av Disney, rapporterar flera amerikanska medier.

Koala Man
Foto: Adult Swim.

I går nåddes vi av beskedet att Adult Swim brutit avtalet med Justin Roiland efter en anmälan om våld i hemmet från maj 2020 som nu förprövats i rätten. Tillsammans arbetade de på en sjunde säsong av Rick and Morty, men någon sådan lär det inte längre bli – åtminstone inte med Roiland ombord. I dag kom även beskedet att streamingtjänsten Hulu, spelföretaget Squanch Games och Disney brutit sina samarbeten med Roiland. 

Roiland hade en utvecklingsroll på Disney-ägda 20th Television Animation där han bland annat varit med och skapat serien Solar Opposites med Mike McMahan för streamingtjänsten Hulu, till vilken han även gav röst åt en av huvudkaraktärerna, Korvo. Roiland hann också The Paloni Show! Halloween Special! för samma tjänst, och agerade exekutiv producent på Koala Man – en animerad serie som debuterade på Disney+ tidigare i år och belönades med en fyra i betyg av Filmtopps recensent. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL