Justin Roiland sparkad – vad händer med Rick and Morty säsong 7?

Justin Roiland sparkad – vad händer med Rick and Morty säsong 7?

Filmtopp
26 januari 2023 kl. 12:01

Fortsätter tittarfavoriten som planerat?

I går slogs vi av nyheten om att Justin Roiland sparkats från TV-kanalen Adult Swim. Vad betyder det för efterlängtade Rick and Morty säsong 7? Detta vet vi.

Den animerade äventyrskomedin Rick and Morty har sedan flera år tillbaka varit en av världens mest populära TV-serier. Därför lamslogs tittarna av beskedet om att skaparen Justin Roiland fått sparken efter anklagelser om våld i hemmet, som nu tagits till rätten. Du som många andra undrar säkerligen vad nyheten innebär för Rick and Morty säsong 7. Här är allt vi vet om saken.

Justin Roiland sparkad – vad händer med Rick and Morty säsong 7?
Foto: Adult Swim.

Blir Rick and Morty säsong 7 av nu när Justin Roiland sparkats?

Flera medier rapporterar att den sjunde säsongen av serien fortfarande kommer att bli av. Serien är sedan 2018 bunden till ett avtal på hela tio säsonger, vilket innebär att man inte bara kommer släppa nästa säsong, utan ytterligare tre därefter. Men även om nya avsnitt släpps som planerat, kommer det fortfarande att bli annorlunda utan Justin Roiland, som sedan starten gjort rösterna till båda titelkaraktärerna.

Produktionen planerar att ersätta Roiland

Enligt källor till The Hollywood Reporter drar produktionen nu igång jakten efter en ny person, eller flera personer, som ska göra rösterna till Rick och Morty. Redan innan deras jakt blivit officiell har fans börjat skicka in röst-auditions för de båda karaktärerna. Vidare rapporterar tidningen att Roiland fortsatt kommer stå med som skapare av serien, men att medskaparen Dan Harmon får ensam titel som seriens showrunner.

Så, när kommer Rick and Morty säsong 7? Tidigare rapporter har sagt att den kommer släppas någon gång under mitten på året. Än så länge har vi inte hört något om att premiären kommer flyttas på grund av situationen med Justin Roiland. Tills vi får höra eller läsa något annat utgår vi från att den sjunde säsongen släpps under den tiden på åren som det varit tänkt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Rick and Morty" säsong 7, så håll utkik!

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL