Rick and Morty

Rick and Morty-skaparen sparkas efter anklagelser om våld i hemmet

Filmtopp
25 januari 2023 kl. 09:01

Gör rösterna till båda titelkaraktärerna

Justin Roiland ligger bakom hyllade "Rick and Morty". Nu sparkas han från serien efter anmälan om våld i hemmet från 2020.

I år är det tio år sedan Rick and Morty först hade premiär. Serien blev som bekant en närmast omedelbar succé och har nu rullat i sex stycken säsonger, men arbetet med den sjunde har åkt på en rejäl bromskloss.

Seriens ena skapare, Justin Roiland, har sparkats från produktionen och detta efter att produktionsbolaget Adult Swim nu tar avstånd från honom.

I maj 2020 anklagades nämligen Justin Roiland för våld i hemmet och tidigare i år har han förprövats i rätten. Något slutligt rättegångsdatum har ännu inte satts och Justin hävdar att han är oskyldig.

Gör rösten till både Rick och Morty

Utöver att vara en hjärnhalvan bakom serien är det också Justin Roiland som har röstskådespelat för både Rick och Morty. Nu ska någon annan ta över det arbetet, meddelar Adult Swim på Rick and Mortys officiella Twitter-konto:

Vem som kommer att ta över röstskådespelet är i dagsläget inte klart, men sett till vilken stark fanbase serien faktiskt har kan Adult Swim förvänta sig en hel del motstånd från de hängivna Rick and Morty-följarna.

Koala Man
Från "Koala Man". Foto: Disney

Aktuell med Koala Man

Justin Roiland ligger bakom fler serier än Rick and Morty, däribland Soar Opposites (2020-2023) och The Boys Presents: Diabolical. I år släpptes även Koala ManDisney+, som han har producerat och gör en av rösterna till. Om Justin Roiland kommer att förlora sina övriga arbetsuppdrag med återstår att se.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL