Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: TV4 bekräftar uppgifter om övergrepp i Let's Dance

EXTRA: TV4 bekräftar uppgifter om övergrepp i Let's Dance

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 maj 2022

Inflytelserik person i produktionen sägs vara involverad

TV4 bekräftar att de mottagit uppgifter om sexuella övergrepp i produktionen på Let's Dance, som de just nu utreder.

Det var efter förra veckans avsnitt av TV4:s populära program Let's Dance som en man misstänks ha utsatt en kvinna för sexuella övergrepp, detta rapporterar Expressen.

Den händelse som det rapporteras om ska däremot inte ha skett under sändning, utan på en nattklubb senare under samma kväll. Närmare bestämt rör det sig om två personer som båda arbetar på produktionen, och att mannen i fråga ska ha tryckt ner sin hand innanför hennes trosor ute på Spy Bar i Stockholm. Han uppges vara en inflytelserik person på arbetet bakom Let's Dance 2022.

TV4 bekräftar uppgifter om övergrepp i Let's Dance

Expressen skriver att de varit i direkt kontakt med TV4 för att få klarhet i saken. De fick då följande svar av kanalen: 

– Vi kan bekräfta att vi tagit del av uppgifterna och att produktionen utreder.

De skriver även att personen inte kommer att arbeta på Let's Dance 2022 medan produktionen utreder vad det är som har hänt.

Utredningen flyttad till Mastiff

När vi först fick rapporter om sexuellt övergrepp, hänvisade produktionsbolaget Mastiffs VD Matilda Snöwall frågor till TV4. I ett mejl till Expressen berättar Let's Dance programchef Susanna Badilla att nu utredningen flyttat till Mastiff.

– TV4 ser allvarligt på uppgifter om sexuella övergrepp. Produktionsbolaget har personalansvaret för de som ingår i produktionen och är därför de som gör utredningen, skriver Badilla.

Som saker och ting står sig just nu finns det inga kända uppgifter om vem det skulle vara som begått övergrepp. Ännu har heller ingen polisanmälan gjorts.

I höstas fick TV4 behandla en annan laddad händelse, då runt Robinson-produktionen. Den gången rörde det sig om att programledaren Anders Öfvergård hade betett sig illa på en personalfest.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL