Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla deltagare i Masked Singer 2022 läckta

Alla deltagare i Masked Singer 2022 läckta

  • C More
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
30 april 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
30 april 2022

Identiteterna bakom maskerna ser ut att ha blivit läckta online.

Samtliga deltagarnamn som gömmer sig bakom maskerna i årets säsong av "Masked Singer Sverige" ser ut att ha avslöjats online – och det redan innan premiären.

Under säsongens första avsnitt av Masked Singer Sverige har vi fått se vilka kändisansikten som har gömt sig bakom Nallen, Fru Kanin, Karusellen, Astronauten, Riddaren och Lokatten. I tur och ordning har Marianne Mörck, Mona Sahlin, Anna Lindberg, Lasse Holm, Peter Magnusson och Malin Berghagen fått ta av sig sina masker framför Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Felix Herngren i panelen.

För de flesta tittare har det inneburit en och annan överraskning, men för andra har det inte varit någon ny information. Hela säsongens deltagarlista ser nämligen ut att ha läckt online redan innan säsongen började sändas. På internetforumet Flashback postades en namnlista över vilka som gömde sig bakom varje mask redan fem dagar innan säsongspremiären.

Efter sex avsnitt ser informationen ut att stämma till punkt och pricka.

Skärmdump från Flashback.
Censurerad skärmdump från Flashback.

Listan med de läckta namnen har spridits på sociala medier. Både där och i ursprungstråden på Flashback har det spekulerats i att informationen kommer från en läcka inom produktionen. Något som låter sannolikt med tanke på den höga sekretessen kring programmet. Exempelvis tvingas större delen av studiopubliken avlägsna sig från inspelningen innan det avslöjas vem som gömmer sig bakom en mask.

Enligt information som Aftonbladet tagit del av ska hela produktionen dock ha skrivit på sekretessavtal som intygar att de inte kommer att sprida någon information om deltagare på förhand.

– Jag kan aldrig kommentera gissningar, utan vem som döljer sig bakom masken kan man följa när deltagarna tar av sig maskerna i programmet på fredagar i TV4, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent för programmet, i en kommentar om läckan, till Aftonbladet.

Detta är inte första gången som den svenska versionen av Masked Singer har problem med information som läckt ut på förhand. Under förra säsongen publicerades det bland annat på Wikipedia att Lotta Schelin gömde sig bakom Jokern, innan det hade avslöjats i programmet.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL