Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Bruce Willis slutar som skådespelare

EXTRA: Bruce Willis slutar som skådespelare

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2022

Detta efter att ha drabbats av en sjukdom

Filmstjärnan Bruce Willis kommer inte att göra några fler skådespelarjobb. På Instagram berättar hans familj om beslutet, som ska bero på att skådespelaren har fått afasi.

Med 145 roller på meritlistan (kommande släpp inkluderade) är Bruce Willis en skådespelare nästan alla har en relation till. Vi har sett honom i tidlösa klassiker som Pulp Fiction, Die Hard och Det femte elementet, men utöver de färdiginspelade filmer som väntar på att få premiär, har vi sett honom på vita duken för sista gången.

På Instagram meddelar Bruce Willis familj att han kommer att gå i pension:

"Till Bruces fantastiska supporters, som en familj vill vi dela med oss att vår älskade Bruce har upplevt en del hälsoproblem och nyligen diagnostiserats med afasi, som påverkar hans kognitiva förmågor. Som ett resultat av detta och med stort övervägande, kommer Bruce nu att lämna den karriär som har betytt så mycket för honom."

"Detta är en verkligt utmanande tid för vår familj och vi är så tacksamma över er fortsatta kärlek, medkänsla och stöd. Vi rör oss igenom det som en stark, enad familj och vill släppa in hans fans i detta, eftersom vi vet hur mycket han betyder för er, precis som ni gör för honom. Som Bruce alltid säger 'Live it up' och tillsammans planerar vi att göra just det.

Se Instagraminlägget här:

Detta är afasi

Afasi är en språkstörning som innebär nedsatt förmåga eller oförmåga att tala, förstå tal, läsa och/eller skriva. Stroke är den vanligaste orsaken till afasi och cirka 12 000 svenskar insjuknar per år. Även andra hjärnskador, så som traumatiska hjärnskador, tumörer eller infektioner kan ge upphov till afasi.

Karriären har varit dalande ett tag

De senaste åren är det många av Bruce Willis fans som har reagerat över att skådespelarens filmer blivit allt sämre och sämre. Hans femton senaste filmer (som släppts inom loppet av två och ett halvt år) har mellan 2,5-4,7 på IMDb, vilket är oerhört lågt. Till och med till den grad att han fick en egen kategori på årets Razzie Awards med namnet "Värsta skådespelarinsatsen av Bruce Willis 2021" i vilken alla hans åtta filmer från 2021 ställdes mot varandra. Om karriären har påverkats av sjukdomen sedan tidigare, framkommer inte i Instagraminlägget.

Nu hoppas vi att Bruce Willis får en så pass bra pension som möjligt och tackar honom för alla filmer han har gett oss under åren.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL