Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Har Bruce Willis haft tidernas sämsta filmår?

Har Bruce Willis haft tidernas sämsta filmår?

Axel Diedrichs | Nyhet
07 februari 2022
Axel Diedrichs | Nyhet
07 februari 2022

Fått sin egen Razzie-kategori

Bruce Willis har fått rekordmånga Razzie-nomineringar, vilket lett till att juryn gett honom en helt egen kategori. Därmed måste vi ställa oss frågan om han haft historiens sämsta filmår.

Visst, Bruce Willis har inte känts relevant på länge. Inte ens i actiongenren som så länge var hans ballpark. Men att det går så här uselt för honom hade jag helt och hållet missat. När Razzie-galan presenterade årets nomineringar gick det obarmhärtigt upp för mig (och säkert många andra) vilket genomruttet filmår Die Hard-ikonen haft. Kanske har han till och med haft det sämsta av dem alla. 

Tilldelats sin egna Razzie-special

Razzie Awards 2022 – Alla nomineringar
Bruce Willis i "Cosmic Sin". Foto: Saban Films.

Under 2021 gjorde Bruce Willis åtta filmer. Det är lika många som Jennifer Lawrenece, Joaquin Phoenix, Dwayne Johnson och Samuel L. Jackson gjort tillsammans. Skillnaden är att jag inte hört talas om någon av Willis filmer. När jag i försiktigt chocktillstånd kollade upp titlarna en efter en på IMDb var den ena insikten mer skrämmande än den andra. Varenda en av dem ser ut att vara tröttkörda direkt-till-DVD-hyllan-filmer och samtliga har under 4.5/10 i rating på filmdatabasen. Den lägst rankade av dem, science fiction-rullen Cosmic Sin, har 2.5/10. Kritikersnittet är ännu lägre med 9/100. Christ.

Är många filmälskares stora actionhjälte verkligen så slut att knappt streamingtjänsterna vågar ta i hans filmer med tång? Redan? 

Vågar vi tro Razzie-juryn ska Willis heller inte vara någon direkt klippa i de B-aktiga rullarna att hålla fast sig vid heller. Tvärtom ska han vara bedrövlig i allihopa. Detta ledde till att Razzie tilldelade honom en helt egen kategori: WORST PERFORMANCE by Bruce Willis in a 2021 movie.

Det gäller följande filmer:

  • American Siege
  • Fortress
  • Deadlock
  • Apex
  • Survive the Game
  • Out of Death
  • Midnight in the Switchgrass
  • Cosmic Sin

Ja, vi vet på förhand att Bruce Willis kommer vinna. Eller förlora (beroende på hur du synar glaset). Men hans sammanlagda prestation måste konstateras vara ett dystert stycke filmhistoria.

Det ska bli spännande att se hur Willis tacklar det hela. Kommer han likt Halle Berry när hon vann en Razzie för Catwoman 2005 att dyka upp på galan med huvudet högt och skämta på sin egen bekostnad? Skulle älska att se honom ge juryn på fan genom att presentera sin egen kategori. 

MER LÄSNING:

Hans blödande fans får hoppas på ett bättre 2022, men att döma av de kommande filmerna på Bruce Willis IMDb-profil ser prognosen lika mörk ut. Om inte mörkare. 

NÄSTA ARTIKEL