Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bill Skarsgård i Det

EXTRA: Bill Skarsgård klar för huvudrollen i The Crow

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 april 2022

Svenska stjärnan klar för kultfilmsremake

Arbetet med "The Crow"-remaken tar ett stort kliv framåt och hittar sin huvudrollsinnehavare i Bill Skarsgård. Inspelningen påbörjas i sommar.

Av 90-talets många kultfilmer är The Crow en av de allra mest mytomspunna, inte minst eftersom huvudrollsinnehavaren Brandon Lee dog under inspelningen när han blev skjuten av riktiga skott istället för blanka.

En remake har varit på tal i flera år men nu tar äntligen produktionen ett konkret steg framåt. Detta efter att vår svenske stjärna Bill Skarsgård uppges vara klar för att axla Brandon Lees roll som Eric Draven, en man som mördas tillsammans med sin fästmö av ett gäng och sedan återuppstår för att hämnas på gärningsmännen.

Flera uppföljare släppts

Den nya filmen beskrivs av The Hollywood Reporter som en reboot, vilket är tur det. Tidigare har det släppts ett flertalet uppföljare till The Crow som alla fått svala mottaganden.

  • The Crow: City of Angels (4,6 på IMDb)
  • The Crow: Salvation (4,9 på IMDb)
  • The Crow: Wicked Player (3,0 på IMDb)

Den nya The Crow-filmen regisseras av Rupert Sanders som tidigare legat bakom filmer som Snow White and the Huntsman och Ghost in the Shell. Två filmer som har fått svala kritikermottaganden men välkomnats av biopubliken.

Inspelningen av The Crow förväntas inledas i juni.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL