Evin Ahmad hoppas på ny säsong av sin succéserie: ”Jag väntar på svar”

Evin Ahmad hoppas på ny säsong av sin succéserie: ”Jag väntar på svar”

Emil Oscar Rasmussen
30 september 2023 kl. 12:09

Det svenska stjärnskottet är redo att ta sig an nya utmaningar

I samtal med Filmtopp berättar stjärnan Evin Ahmad att hon hoppas på en ny säsong av succéserien "Who Is Erin Carter?", som tagit Netflix prenumeranter med storm världen över.

I början av veckan närvarade Filmtopp på galapremiären för SkyShowtimes svenskfinska satsning Kodnamn: Annika – en imponerande thrillerserie om konstvärldens mörkare sidor.

På röda mattan kryllade det av välkända profiler och Filmtopp lyckades byta ett och annat ord med några av dem. En som fanns på plats var det svenska stjärnskottet Evin Ahmad, vars partner Ardalan Esmaili spelar en roll i Kodnamn: Annika.

Evin Ahmad hoppas på ny säsong av sin succéserie: ”Jag väntar på svar”
Ardalan Esmaili och Evin Ahmad på galapremiären för "Kodnamn: Annika". Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Evin Ahmad hoppas på ny säsong av sin succéserie: ”Jag väntar på svar”

På pappret har Evin Ahmads karriär pekat spikrakt uppåt sedan genombrottet i Dröm vidare (2017), en film hon följt upp med roller i bl.a. Störst av allt, Vår tid är nu, Max Anger, Förhöret och givetvis Snabba Cash och nu senast Who Is Erin Carter? Men bakom de uppenbara topparna har det också gömt sig en och annan dal.

I en intervju med Filmtopp från tidigare i år avslöjade Ahmad att hon "tvivlat på sin yrkesroll", just hade tagit sig ur en upplevd svacka och vädrade ett behov av andrum efter att ha spelat in Snabba Cash säsong 2, Förhöret och Who Is Erin Carter? på kort tid.

När Filmtopps Eric Diedrichs nu fick chansen att ställa några frågor till Evin Ahmad i kölvattnet av framgångarna för Who Is Erin Carter? – som vid ett tillfälle seglade upp som global listetta på Netflix – var tonläget ett annat. Nu menar hon att hon motvilligt tar det lugnt och att det inte funnits speciellt mycket att göra till följd av strejken.

Och hur blir det då med framtiden för Evin Ahmads nya framgångssaga på Netflix, blir det en andra säsong?

– Jag vet inte, jag tror det. Jag väntar själv på svar, avslöjar Evin.

Är du sugen [på en säsong till]?

– Absolut, jag hade velat göra en till säsong.

Filmtopp delade ut ett fullt dugligt betyg till "Who Is Erin Carter?" och lyfte fram Evin Ahmads insats som seriens stora styrka och behållning.

NÄSTA ARTIKEL