Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Eternals

Eternals superhelg: Drog in över en halv miljard kronor

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021

Spandexdräkterna håvar in storkosing

Den nya Marvelfilmen "Eternals" visar att publiken inte har tröttnat på sina superhjältar ännu. Under öppningshelgen såldes biobiljetter för över en halv miljard kronor, vilket gör det till en av pandemins största filmer.

Regisserad av Oscarsbelönade Chloé Zhao har många kritiker beskrivit Eternals som en annorlunda Marvelfilm. Trots att den onekligen har varit en vattendelare (både bland fans och kritiker) har världspubliken flockats till biograferna.

Nu rapporterar Variety att Eternals drog in så mycket som 69,5 miljoner dollar under sin premiärhelg, en hissnande summa som motsvarar 595 miljoner svenska kronor.

Detta gör Eternals till den femte mest inkomstbringande biofilmen under hela pandemin. De enda som har gjort bättre ifrån sig är Venom: Let There Be Carnage, (90 miljoner), Black Widow (80 miljoner), Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (75,3 miljoner) och F9: The Fast Saga (70 miljoner).

Den som är observant noterar att detta innebär att de fem bästa öppningshelgerna någonsin består av fyra stycken Marvelfilmer och en Fast and the Furious-film.

En skillnad på Eternals och ovannämnda titlar är att Eternals har blivit förbjuden i flera länder.

Scrolla vidare för fler nyheter!

NÄSTA ARTIKEL