Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Estelle Harris död – Georges mamma i Seinfeld

Estelle Harris död – Georges mamma i Seinfeld

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 april 2022

Blev 93 år gammal

Skådespelerskan Estelle Harris är död. Hon är mest känd för sin roll som Georges mamma i "Seinfeld".

Deadline rapporterar att den Emmynominerade skådespelerskan Estelle Harris (född Estelle Nussbaum) är död. Med 101 film och TV-roller på sitt CV arbetade hon flitigt under sin långa karriär, som började 1977 och avslutades med Toy Story 4.

Hennes mest kända roll var den som Gergoes mamma Estelle Costanza i legendariska komediserien Seinfeld. Hon gjorde entré i sitcomens fjärde säsong med det legendariska avsnittet The Contest, i vilket de fyra vännerna slår vad om vem som är "master of one's domain" och kan avhålla sig från onani längst. Enligt uppgifter kontaktades Estelle Costanza i sista minuten, samma dag som avsnittet skulle spelas in live. Att hon gjorde ett exemplariskt och övertygande arbete ser vi i klippet här nedan – hennes allra första scen i Seinfeld.

År 2020 kunde vi också rapportera att Jerry Stiller döttBen Stillers pappa och spelade Estelles man Frank i Seinfeld.

Utöver Seinfeld var Estelle även känd för rösten till Mrs. Potatohead i den älskade Toy Story-franchisen. Med sin unika röst och komiska kvaliteter blev Estelle känd som Reklamdrottningen på Madison Avenue i New York. Hon kunde höras i 25 stycken TV-reklamer om året.

Estelle blev 93 år gammal och dödsorsaken uppges vara naturlig. Om en vecka hade hon fyllt 94 år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL