Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Don't say gay-lagen hånades under Oscarsgalan

Don't say gay-lagen hånades under Oscarsgalan

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 mars 2022

"För er i Florida kommer vi att ha en gaykväll"

Den omdiskuterade Don't say gay-lagen rörde upp mångas känslor inför årets Oscarsgala, vilket inte gick obemärkt förbi nattens värdar.

I går skrev vi om Don't say gay-kaoset inför nattens Oscarsgala. För dig som inte hängt med på vad saken gäller, så grundar det sig i ett homofobiskt lagförslag som av allt att döma kommer att träda i kraft i delstaten Florida den första juli. Bland annat ska inte lärare få svara på HBTQ-relaterade frågor på skolor. När det uppdagades att filmjätten Disney hade donerat stora summor till politiker som står bakom lagförslaget, rörde det upp starka känslor i filmindustrin. Inte nog med att demonstranter uttryckt sin förtvivlan, under Oscarsgalan gav flera profiler pikar mot lagförslaget.

Inte minst gav en av galans tre värdar, Wanda Sykes som är öppet homosexuell, en tydlig passning till de i delstaten som röstat för Don't say gay-lagen: 

– Vi kommer att ha en fantastisk kväll ikväll. Och för er i Florida kommer vi att ha en gaykväll.

Amy Schumer och Regina Hall, som även de var värdar under gårdagen, använde ordet "gay" flera gånger under nattens gång. Vi kunde då se dem applåderas av flera personer i Hollywoods kändisskara, däribland Nicole Kidman och Denzel Washington.

MER LÄSNING:

 

NÄSTA ARTIKEL