20 år senare: Jack Black återförenar gänget i School of Rock

Efter planerna på pension – Jack Black tillbaka med flera storfilmer

Emil Oscar Rasmussen
03 januari 2024 kl. 15:01

Jack Black är hetare än någonsin

År 2019 flaggade Jack Black för att han gick i tankar på att pensionera sig, men av de planerna har det inte blivit någonting av. Skådespelaren och musikern är istället aktuell med flera stora roller den kommande tiden.

Det var i en intervju inför premiären av Jumanji: The Next Level (2019) som skådespelaren och musikern Jack Black sa till Balance att han övervägde att pensionera sig tidigt. Då sa han att det fanns ett specifikt skivprojekt och ett filmprojekt han definitivt ville göra.

Jack Black var därefter snabbt ute och tonade ned allvaret i rubrikerna om att han skulle dra sig tillbaka den närmaste tiden, och sedan sina första uttalanden om att trappa ned har han sannerligen inte slagit av på takten.

Under 2023 har vi bland annat kunnat se honom i Star Wars-serien The Mandalorian och i Super Mario. Filmen i rollen som Bowser. De kommande åren kommer han dessutom vara aktuell med flera storfilmer.

Efter planerna på pension – Jack Black tillbaka med flera storfilmer
Lizzo och Jack Black i "The Mandalorian". Foto: Disney+

Efter planerna på pension – Jack Black är tillbaka med flera storfilmer

I går kunde Deadline avslöja att Jack Black är en av skådespelarna i den kommande Minecraft-filmen, som är baserad på det världskända tv-spelet. Sedan tidigare står det klart att filmen kommer att ledas av Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones) samt att Emma Myers (Wednesday, Familjeförvirringen), Danielle Brooks (Peacemaker, Orange is the New Black) och Sebastian Eugene Hansen (Just Mercy, Lisey's Story) kommer att medverka i filmen.

Den tunga rollen är dock inte den enda på Jack Blacks lista över kommande titlar. Stjärnan har fem kommande projekt listade på sin IMDb-sida, och de flesta av dem är för stora och seriösa produktioner.

Jack Blacks kommande roller:

  • Kung Fu Panda 4 (2024)
  • Borderlands (2024)
  • Minecraft (2025)
  • Dear Santa (TBA)
  • Stepdude (TBA)

Minecraft är tillsammans med Borderlands och Kung Fu Panda 4 de riktigt stora titlarna. Borderlands är en adaption på tv-spelet med samma namn och Kung Fu Panda 4 är nästa kapitel i den animerade framgångssagan med Black som röst till huvudkaraktären.

Även Dear Santa är ett stort projekt i regi av Bobby Farrelly, med bland andra Post Malone och Keegan-Michael Key i övriga roller. Filmen handlar om ett barn som råkar skicka sin önskelistan till Satan (Black) istället för "Santa".

Jack Black har varit aktiv ända sedan 1980-talet och på sin meritlista har han nu skrapat ihop till närmare 190 produktioner. Bland dessa hittar vi succéer som "School of Rock", "High Fidelity", "King Kong" och "The Holiday", för att bara nämna några.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL