Fight Club

Efter censurskandalen: Kina tar tillbaka Fight Club-slutet

07 februari 2022 kl. 14:00

Filmen återställs nästan till sitt original

Den kinesiska streamingtjänsten Tencent Video har släppt en nästintill fullständig version av Fight Club. Bland annat har nu filmen fått tillbaka sitt riktiga slut.

Filmtopp har tidigare berättat om hur David Finchers klassiker Fight Club klippts av den kinesiska myndigheten, där filmens sista scen ersattes av ett meddelande att polisen hann gripa alla innan någon bomb exploderade. Det nya slutet fick mycket stark kritik och det verkar ha gett resultat. Nu backar nämligen Kina och återinför stora delar av filmens originalskick.

I den kinesiska versionen av filmen hade totalt tolv minuter av hela filmen försvunnit, men numera har elva av dessa tagits tillbaka. Enligt The Hollywood Reporter är det enda som saknas mestadels sexscener. Att Kina ångrar sina beslut om klippning och censur av Hollywoodfilmer är mycket ovanligt.

Än så länge har ingen representant för streamingtjänsten kommenterat förändringen. Slutet ändrades eftersom Kinas censursystem gärna vill att kriminella bestraffas för brotten de utför på filmduken. Det verkar dock, på grund av de starka reaktioner, som att man alltså valt att se mellan fingrarna den här gången.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL