Efter American Psycho-beskedet – älskad Stephen King-film får också remake

Efter American Psycho-beskedet – älskad Stephen King-film får också remake

Johan Samuelsson Krantz
26 februari 2024 kl. 16:02

Mer för fansen att oroa sig för – även The Dead Zone ser ut att få remake

I snacket om en remake av "American Psycho" (2000), har det glidit aning under radarn att även Stephen King-adaptionen "The Dead Zone" (1983) ser ut att få en nyversion.

Det har skrivits flitigt om att American Psycho (2000) ser ut att få en remake, men Lionsgate ser även ut att ha ögonen på en nyversion av en älskade Stephen King-film. Enligt The Insneider (via Bloody Disgusting) rapporterar Jeff Sneider att filmbolaget har planer på en nyinspelning av Stephen Kings The Dead Zone (1983), där Christopher Walken spelade huvudrollen. 

Efter American Psycho-beskedet – älskad Stephen King-film får också remake
Foto: Succéfilm.

Kan en ny The Dead Zone bli en succé? Chans att hylla förlagan

Med tanke på den tidigare framgången för båda filmerna och den känslighet som omgärdar remakes kan det vara lätt att vara skeptisk. Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs delade nyligen med sig av sina tankar kring en remake av American Psycho.

Skepsisen till trots kan det samtidigt vara en möjlighet att hylla originalet och på samma gång skapa något nytt och relevant för dagens publik – om det görs på rätt sätt.

För The Dead Zone skulle en mer trogen anpassning av Kings roman kunna vara önskvärd, särskilt med tanke på den ökade relevansen av politiska teman i dagens samhälle. Att fokusera på karaktären Stillsons ondska och att införliva nutida politiska element skulle kunna ge rysaren en ny kraft.

Filmtopp håller dig uppdaterad om de båda projektens utveckling

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL