Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer: se Dwayne Johnson som superskurken Black Adam

Dwayne Johnson avslöjar: "Han är min favoritskådis"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 oktober 2022

Och det är inte Arnold Schwarzenegger…

Dwayne Johnson är en av vår tids absolut största filmstjärnor, men vem är hans egna favoritskådespelare? Svaret känns oväntat men samtidigt helt rätt.

Med Fast and the Furious-filmerna, Jumanji: Welcome to the Jungle, Vaiana, Red Notice och Rampage har Dwayne Johnson tagit sig långt sedan utskällda The Scorpion King och cementerat sig som vår tids kanske största actionstjärna. Det syns också på lönechecken. Som världens högst betalda skådespelare tjänar han enligt uppgifter nämligen runt 7 miljoner dollar i månaden.

Dwayne Jonson avslöjar sin favoritskådespelare
Dwayne Johnson som superhjälte i "Black Adam". Foto: Warner Bros.

Dwayne Johson dubbelt bioaktuell

Nu är han bioaktuell med både familjefilmen DC League of Super-Pets och den kommande actionfilmen Black Adam, i vilken han spelar titelpersonen – en forntida superhjältegud som vaknar till liv i den moderna världen. Därefter ser vi honom i äventyrsfilmen Red One i vilken han spelar mot Chris Evans och Lucy Liu.

Med en start inom wrestlingvärlden är Dwayne Johnsons resa milt sagt varit imponerande att ta del av och inte helt olik den 80-talets stora actionikon Arnold Schwarzenegger har vandrat. Men den som tror att den muskulöse österrikaren är Johnsons favoritskådespelare, kommer att bli förvånad.

Dwayne Johnson avslöjar sin favoritskådespelare
Dwayne Johnson i "Ballers". Foto: HBO.

Dwayne Johnsons favoritskådespelare

I en ny intervju med Cinema Blend lyfter Johnson bladet från munnen och ger sitt svar på vilken skådespelare som har inspirerat honom mest:

– Clint Eastwood har alltid varit min favoritskådespelare. Alltid. Och särskilt i de tidigare filmerna och De skoningslösa. Jag menar, alla hans filmer, men särskilt westernfilmerna. Och jag vill särskilt säga De skoningslösa. Han har alltid varit min favoritskådespelare. Jag hade äran att träffa honom. Han överraskade mig för några år sedan och det var en sann ära. Så du ser det inflytandet och när jag pratade med Jaume [regissören till Black Adam] sa han "låt oss göra superhjältegenrens Dirty Harry".

Clint Eastwood är Dwayne Johnsons favoritskådespelare
Clint Eastwood i "De skoningslösa". Foto: Warner Bros.

Precis som Clint Eastwood arbetar också Dwayne Johnson med blickar framför dialog i många av sina filmer, som den tystlåtne hjälten. Nu återstår det bara att se om Johnson kommer att anamma även de egenskaper Clint Eastwood hade som antihjälte.

"Black Adam" med Dwayne Johnson har premiär den 21 oktober.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL