Dune 2 får nytt premiärdatum – tredje gången gillt?

Dune 2 får nytt premiärdatum – tredje gången gillt?

Filmtopp
12 oktober 2022 kl. 08:10

Vi får vänta ett tag till…

"Dune: Part Two" har fått sitt premiärdatum flyttat flera gånger. Det senaste budet är att uppföljaren släpps tidigare än tänkt.

Förra året gjorde den första delen av Denis Villeneuves hyllade filmatisering av Frank Heberts klassiska sci-fi-roman Dune store succé. Inte bara älskade publiken vad de fick se, utan även kritikerkåren. Här på Filmtopp fick filmen 4 av 5 i betyg och beskrevs som en "bombastisk och storslagen rymdopera".

Tidigare var det planerat att den efterlängtade uppföljaren, i vilken Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Zendaya och Stellan Skarsgård återvänder till sina roller, skulle ha haft premiär den 20 oktober 2023. Därefter flyttades datumet till den 17 november 2023. Nu har det flyttat på sig igen, meddelar The Hollywood Reporter.

Dune 2 har premiär något tidigare än tänkt

Dune 2 får nytt premiärdatum – tredje gången gillt?
Timothée Chalamet i "Dune". Foto: Warner Bros.

Det senaste budet är att den kommande uppföljaren släpps den 3 november 2023, vilket är två veckor tidigare än vi tidigare fått veta. Att filmen överhuvudtaget släpps i november istället för oktober ska bero på att inspelningen kommit igång lite senare än väntat.

Samtidigt känner vi oss trygga med att förseningarna görs av helt rätt anledning och att det kommer att vara den extra månaden av väntan värt.

Nya skådespelare tillkommer

Austin Butler som Elvis Presley
Austin Butler i "Elvis". Foto: Warner Bros.

I Dune 2 får vi även se några fler stjärnor ansluta sig till den redan sylvassa ensemblen. Bland de tillskott som är officiella redan i dag, finner vi Christopher Walken, Florence Pugh, Austin Butler och Léa Seydoux. Vidare kommer Zendayas rollfigur att vara med mer än i den första filmen.

Låt oss nu hoppas att premiären inte flyttas igen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL