Johnny Depp – 5 bästa roller

Uppgifter: Johnny Depp klar för Beetlejuice 2

Filmtopp
30 maj 2022 kl. 16:05
ANNONS
ANNONS

Första stora rollen på flera år

Just nu sprids det uppgifter som indikerar att Johnny Depps karriär är på väg tillbaka. Han ryktas nämligen ha en roll i kommande storfilmen "Beetlejuice 2".

Senast vi såg Johnny Depp i en blockbusterfilm var när Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott kom ut 2018. Nu verkar det som att han fått en roll i Beetlejuice 2, den efterlängtade uppföljaren på kultfilmen från 1988 med Michael Keaton och Winona Ryder.

Samma år som Warner Bros. släppte Grindelwalds brott – med Johnny Depp i titelrollen – publicerade Washington Post en artikel om kvinnor som utsätts för våld i hemmet, skriven av skådespelerskan och tillika Depps ex Amber Heard. Det är underförstått att hon i sin text anklagar Depp för att ha misshandlat henne. Den blev därmed upptrappningen på den långa härva av anklagelser som pågått mellan de två och som nyligen kulminerat i en rättegång. Artikeln blev också starten på Depps yrkesmässiga förfall, som lett till att han brutit sitt avtal både med just Warner Bros. och Disney.

Google listar Johnny Depp i Beetlejuice 2

Depp har överlag sett ut att vara långt ifrån att landa någon större roll – fram tills nu. Flera tidningar rapporterar att han fått en roll i Beetlejuice 2, detta eftersom att Google listar honom bredvid Winona Ryder och Michael Keaton på filmens rollista. 

Depps medverkan i filmen är inte bekräftad, men han uppges vara en av de skådespelare som kompletterar den återvändande originalcasten. Om handlingen i uppföljaren rapporterar MovieWeb att Michael Keatons karaktär Betelgeuse kommer tillbaka till den dödliga världen. Där upptäcker han att Maitlands hus har förstörts, men saker och ting tar ytterligare vändning när det framkommer att "The Jersey Devil" är hans sedan länge förlorade son. 

"Beetlejuice 2" regisseras av Tim Burton som gjort en rad samarbeten med Depp, däribland "Sleepy Hollow", "Sweeney Todd" och "Kalle och Chokladfabriken". Filmen är tänkt att ha premiär först 2025.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL