EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

Amber Heard erkänner att hon slagit Johnny Depp

Filmtopp
Uppdaterad 22 april 2022 kl. 06:04 | Publicerad 21 april 2022 kl. 14:04

En rad incidenter togs upp när Depp hävdade sin oskuld

Johnny Depps rättegång mot exet Amber Heard är sedan ett par dagar tillbaka. I domstol spelar Depp upp ett ljudklipp där Heard erkänner att hon slagit honom.

Det är känt att Johnny Depp stämmer sitt ex Amber Heard på femtio miljoner dollar i skadestånd. Detta några år efter att hon skrivit en artikel om honom i The Washington Post som antyder att han skulle ha varit våldsam mot henne under tiden de var tillsammans. Depp, som menar att han inte längre kan få stora roller på grund av artikeln, vill nu få upprättelse. Som svar stämmer Heard honom på etthundra miljoner dollar för förtal.

I domstolen spelade Johnny Depp upp ett ljudklipp som avslöjar en arg och hotfull Amber Heard, som i det avslöjar att hon faktiskt slagit honom: 

– Jag nitade dig inte. Jag är ledsen att jag inte nitade dig i ansiktet med en ordentlig smäll. Jag slog dig, men det var inte att nita dig, säger Heard i klippet. 

Varpå Depp svarar: 

– Berätta inte hur det känns att bli slagen. 

I klippet kan vi även höra en skrikande Heard kalla Depp för en bebis. Under rättegången spelades även ett annat röstklipp upp där Heard ber Depp dra åt helvete och att hon hoppas att hans sons styvfar lär Depps son Jack hur man blir en man för att Depp "är dålig på det". 

Hör delar av ljudklippet här:

Flera incidenter togs upp av Johnny Depp i domstolen

Rörande en incident i Australien kan Depp höras prata om att Heard sparkar på badrumsdörren och slår honom i skallen. En annan stor incident som Depp väljer att återberätta är den med hans skadade finger från tiden han spelade in Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge i Australien 2015. Medan Heard påstår att han skar sig självmant med en kniv och sedan våldsamt höll henne gisslan i flera dagar, menar Depp att det istället rörde sig om att hon kastade en vodkaflaska mot honom som sprack och skar upp hans finger.

Andra incidenter som tagits upp i rättegången är ett tillfälle på Depps ö på Bahamas där han menar att Heard ska ha kastat en burk i huvudet på honom. Depp avfärdar även Heards påståendet om att han vid ett tillfälle skulle ha brutit hennes näsa.

Depp menar att Heard attackerade honom bakifrån och att han i ett försök att skydda sig kramade om henne och då gav henne en olycklig smäll. Han påstår också att det hon menar var blod från hennes näsa i själva verket var nagellack, detta eftersom han granskade en näsduk hon hade kastat i soporna.

Under rättegången klev parets livvakt Sean Bett och Depps ljudtekniker sedan många år, Keenan Wyatt, fram. De hävdar båda två att Depp aldrig misshandlat Heard eller någon annan kvinna, vilket även skådespelaren själv upprepade flertalet gånger under sina tre timmar på montern på tisdagen och igen på onsdagen.

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL