Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
WandaVision spinoff under utveckling

WandaVision spinoff under utveckling

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 oktober 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 oktober 2021

Kathryn Hahns karaktär kan få en egen serie

Disney+ och Marvels "WandaVision" gjorde stor succé tidigare i år och lyckades dessutom kamma hem hela tre stycken Emmy-statyetter och 23 nomineringar. Serien har beskrivits som en miniserie, men Disney+ ser trots allt inte ut att kunna lämna den bakom sig helt och hållet, då en spinoff med karaktären Agatha Harkness i fokus rapporteras vara på gång.

Trots att "WandaVision" tidigt annonserades vara en miniserie så har det viskats om en potentiell fortsättning. Vid ett tillfälle spädde till och med storstjärnan Elizabeth Olsen på ryktena, för att senare slå fast att WandaVision kommer att förbli en miniserie.

I dagsläget ser det fortsatt ut att vara en sanning, men istället för en uppföljande säsong ser Marvel Studios nu ut att utveckla en spinoff av WandaVision till Disney+, detta rapporterar Variety.

Enligt Variety ska spinoffen redan vara under utveckling och den tas fram av WandaVisions huvudförfattare, Jac Schaeffer. Den nya serien ska handla om Kathryn Hahns karaktär, Agatha Harkness, som vi först såg som Wanda Maximoff (Olsen) och Visions (Paul Bettany) granne i WandaVision.

Hahn förväntas återvända i rollen som Harkness om spinoffserien blir av.

***OBS! SPOILERS!***

Alla som har sett WandaVision är väl medvetna om att Hahns karaktär inte bara var en vanlig granne (först under namnet Agnes), utan visade sig vara en häxa som var kapabel nog att skapa en hel del problem för Vision och Wanda. 

Även om Agatha Harkness kan uppfattas som en oväntad karaktär att skapa en spinoff kring, så har Marvel och Disney+ åtminstone krattat bitvis för en fortsättning. I slutet av WandaVision såg Wanda till att fängsla Agathas sinne i alter egot Agnes och under de senare avsnitten fick vi också utforska stora delar av karaktärens backstory.

LÄS OCKSÅ: 5 serier för dig som gillar WandaVision

NÄSTA ARTIKEL