Avatar 2 passerar Titanic – tredje mest inkomstbringande filmen någonsin

Avatar 2 passerar Titanic – tredje mest inkomstbringande filmen någonsin

Filmtopp
20 februari 2023 kl. 07:16

Jagar nu Avengers: Endgame

De senaste Box Office-siffrorna visar att "Avatar: The Way of Water" nu gått om "Titanic" som den tredje mest inkomstbringande filmen någonsin. Nästa film att gå om är nu "Avengers: Endgame".

Framgångssagan fortsätter för James Cameron och hans uppföljare till Avatar som nu sålt biobiljetter för en bra bit över två miljarder dollar. Variety rapporterar att The Way of Water nu gått om en annan av regissörens mest berömda filmer, Titanic, på bästsäljarlistan. Detta med en biljettförsäljning som vid senaste mätning klockat in på 2.24 miljarder dollar. 

James Cameron är den enda filmskaparen som har tre filmer på listan över tidernas mest inkomstbringande filmer, och för stunden innehar hans filmer plats 1, 3 och 4. På första plats har vi Avatar med en försäljning på 2.92 miljarder dollar och på andra plats Avengers: Endgame med 2.7 miljarder dollar. Detta innebär att Avatar. The Way of Water behöver tjäna in knappt en halv miljard dollar till för att passera Marvelfilmen och ta över andra platsen.

– James Cameron bara fortsätter att jaga sig själv på Box Office-tabellerna. Han vet uppenbarligen hur man engagerar en modern publik, säger Shawn Robbins, analyschef på BoxOfficePro.

Avatar 2 passerar Titanic – tredje mest inkomstbringande filmen någonsin
Foto: 20th Century Studios.

En av de dyraste filmerna

Disney och 20th Century Studios spenderade ungefär 460 miljoner dollar på att producera och marknadsföra The Way of Water, vilket gör den till en av de dyraste filmerna någonsin. En tredje del väntas ha premiär i december 2024 med planer på fjärde och femte delar under de kommande åren.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL