How I Met Your Father kommer till Disney+ den 11 maj

Premiär för How I Met Your Father på Disney+

  • Disney+
Uppdaterad kl. 13:05 | Publicerad 11 maj 2022 kl. 12:05

Twisten på komediklassikern är här

I dag släpps hela den första säsongen av "How I Met Your Father" på Disney+.

How I Met Your Father är en fristående uppföljarserie till How I Met Your Mother, med Hilary Duff i huvudrollen. Den hade premiär i USA redan i slutet av januari, då genom streamingtjänsten Hulu. Nu får även vi i Sverige ta del av den nya serien som hamnar under Star-avdelningen, och alla avsnitt släpps på en gång.

Så hur lyder domen mot How I Met Your Father? Serien har inte fått ett allt för varmt mottagande av den amerikanska kritikerkåren. Flera kallar den både stel och förutsägbar. De verkar även enas om att den främst riktar sig mot de nostalgiska fansen av originalserien. På IMDb kan vi också se att den har bleka 5.3/10 i betyg, vilket bra mycket lägre än betyget på How I Met Your Mother (8.3/10).

Hur den kommer att tas emot av Sveriges kritiker återstår att se. Filmtopps recension publiceras senare i dag.

Poster för How I Met Your Father
Poster för "How I Met Your Father". Foto: Disney

I "How I Met Your Father" får vi följa Sophie, spelad av Hillary Duff, som berättar för sin son hur hon träffade hans pappa. Berättelsen tar oss till år 2021 där Sophie och hennes närmsta vänner befinner sig i den tiden i livet när man måste ta reda på vem men är, vad man vill uppnå i livet och hur man ska finna kärleken bland alla appar och ändlösa alternativ. Precis som i originalserien finns det en berättarröst. I denna är det Sex and the City-stjärnan Kim Cattrall som är berättarrösten.

Bland producenterna för serien finns Pamela Fryman. Hon regisserade alla utom tolv avsnitt till How I Met Your Mother. Utöver Hilary Duff, som även är producent för serien, innehåller rollistan också exempelvis Christopher Lowell, Francia Raisa och Tom Ainsley.

"How I Met Your Father" säsong 1 består av 10 avsnitt. Alla finns att se på Disney+ i dag den 11 maj.

Här kan du se en trailer till serien:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL