Nya datum för Black Widow och Cruella – då kan du se dem

Nya datum för Black Widow och Cruella – då kan du se dem

  • Disney+
Filmtopp
Uppdaterad kl. 14:03 | Publicerad 24 mars 2021 kl. 10:03

Det blir premiär på bio och digitalt för Disneys kommande storfilmer.

Det har varit många vändor fram och tillbaka gällande premiärerna för Disneys kommande storfilmer och nu har vi fått ytterligare en uppdatering. Efterlängtade "Black Widow" och "Cruella" är två av de filmer som har fått nya datum – och filmerna kommer att få sina premiärer både digitalt och på bio.

Cruella - Emma Stone.
Emma Stone i Cruella. Foto: Disney+

Pandemins många utmaningar har gjort att flertalet storfilmer tvingats flytta på sina tilltänkta premiärdatum både en, två och ibland tre gånger. Igår (23 mars) meddelade Disney att flera av deras kommande filmer har fått nya premiärdatum, däribland "Cruella" och "Black Widow", som kommer att få se dagens ljus den 28 maj respektive 9 juli.

Det mesta tyder på att detta är de slutgiltiga premiärdatumen för de båda filmerna. Allt kan givetvis hända, men det finns en detalj i informationen från Disney som tyder på att studion har som avsikt att en gång för alla lansera de två filmerna på de nämnda datumen – och det är att både Cruella och Black Widow kommer att få en kombinerad premiär där de släpps samtidigt på både bio och på Disney+.

De digitala lanseringarna kommer att ske med så kallat "premier access" som Disney+ tidigare har använt sig av vid premiärerna av bland annat Raya och den sista draken och Mulan. Priset för att titta på Raya och den sista draken är 249 kronor med premier access, och det är sannolikt samma pris som kommer att gälla för Cruella och Black Widow.

I "Cruella" kommer vi att få se Emma Stone i rollen som Cruella de Vil och i Black Widow återvänder Scarlett Johansson i rollen som Natasha Romanoff.

Fler filmer med nya premiärdatum:

Free Guy med Ryan Reynolds – premiär den 13 augusti, 2021.

Shang Chi and the Legend of the Ten Rings – premiär den 3 september, 2021.

The King's Man – premiär den 22 december, 2021.

Deep Water – premiär den 14 januari, 2022.

Döden på Nilen – premiär den 11 februari, 2022.

Filmtopp har varit i kontakt med Disney+ angående vilka av de ovanstående titlarna som kommer att få premiär med premier access. Enligt streamingtjänsten är det i dagsläget endast "Cruella" och "Black Widow" som fått bekräftade premier access-datum. Datumen för de övriga filmerna avser alltså deras tilltänkta biopremiärer och det återstår att se om premier access blir aktuellt även för dem.

NÄSTA ARTIKEL